Van Valkenhoef: blij met invalbeurt

Sport

AMERSFOORT - Met nog een minuut of twintig op de klokken mocht Milan van Valkenhoef zaterdag zijn opwachting maken in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Waterwijk (2-4). De jongste speler (18) in het elftal van Cobu Boys zag in de resterende tijd geen kans het dreigende verlies te voorkomen.

door Balt Gmelig

De teleurstelling over de nederlaag was groot in de gelederen van de thuisclub. Minutenlang lagen de verliezers uitgeteld op de grond, de invaller ook. De voor Sayd Shalizi ingevallen Van Valkenhoef verscheen op het middenveld, nadat Cobu Boys een 2-0 voorsprong had ingeleverd en inmiddels tegen een 2-3 achterstand aankeek. Niet bepaald een gunstig moment voor een invalbeurt.

Trainer Imam Evre hoopte met de lengte (1.92 meter) van de A-junior voor meer gevaar in de achterhoede van Waterwijk te kunnen zorgen. Die opzet mislukte echter. Van Valkenhoef was slechts één keer in de voorste linie te vinden toen er een voorzet kwam. De bal werd vervolgens door een verdediger weggekopt. ,,Het was een lastige wedstrijd om in te vallen", vond Van Valkenhoef. ,,Ik was alleen bezig om persoonlijke duels winnen. Meer kon ik voor de ploeg niet betekenen."

Van Valkenhoef heeft dit seizoen nog niet in de basiself van de slecht geklasseerde derdeklasser gestaan. ,,Dit was vandaag mijn vierde wedstrijd als invaller." De ooit bij Nieuwland begonnen voetballer begon dit seizoen in het tweede team van Cobu Boys nadat hij tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie wel enkele keren in de basiself van de hoofdmacht had gestaan. Kort voor de winterstop besloot het bestuur van Cobu Boys het tweede team op te heffen. Van Valkenhoef: ,,Ik kreeg toen de kans op een plek bij de selectie. Die heb ik meteen gepakt. Ik wilde graag voor mijn kansen gaan."

Een basisplaats verwachtte de in Gouda geboren student commerciële economie niet meteen. ,,De andere jongens in het team zijn gewoon beter. Ik ben al blij als ik mag invallen. Ik hoop volgend seizoen of het seizoen daarna wel basisspeler te worden." Het liefst als rechtsback, geeft de al vijftien jaar in Amersfoort wonende Van Valkenhoef aan. Dat is op dit moment zijn favoriete positie. ,,Maar ik wil later laatste man worden. Op die plek heb ik in de jeugd altijd gespeeld."

Van Valkenhoef vindt zichzelf een echte teamspeler. ,,Ik ben een voetballer die altijd in het teambelang zal spelen." Hij noemt dat een van zijn sterke punten. ,,Daarnaast speel ik altijd fel en geconcentreerd." Minder sterke punten heeft de jeugdspeler ook. ,,Ik moet rustiger aan de bal worden en ploeggenoten in het veld meer coachen. Ik vind het ook fijn als ik zelf gecoacht wordt."

Over de huidige positie van Cobu Boys in de derde klasse C (elfde plaats) maakt Van Valkenhoef zich geen zorgen. ,,Wij gaan niet degraderen", klinkt overtuigend uit de mond van de Amersfoorter die tegen de Almeerders op het middenveld acteerde. ,,Omdat wij genoeg spelers hebben die wedstrijden kunnen beslissen. Als wij als een goed collectief spelen, kunnen wij van alle tegenstanders winnen. Alleen niet van VOP. Die hebben teveel kwaliteit in huis."

advertentie
advertentie