Amersfoortse Bergcross is een echte kuitenbijter

Sport

AMERSFOORT - De 23ste editie van de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross mocht ook dit jaar weer als een prachtig loopevenement worden bestempeld. De organiserende vereniging AV Altis was er ook nu weer in geslaagd om het de deelnemers (jong en oud) aan niets te laten ontbreken: een prachtig parcours, ideale weersomstandigheden en een strak tijdschema, kortom; een echte loopklassieker.

door Huub van Aerssen

Ron van Megen, sinds dit jaar de nieuwe voorzitter van het organiserend comité, was duidelijk in zijn bewoordingen: ,,Dat de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross goed staat aangeschreven moge blijken uit de bijna vijfhonderd deelnemers die zich in de diverse categorieën en leeftijdsgroepen hebben aangemeld. Niet alleen plaatselijke atleten (jong en oud), maar ook vanuit de wijde regio bleek de animo groot. De komende jaren willen we gaan innoveren en de Bergcross over de regio heen tillen

naar een meer 'landelijk niveau'. Dat betekent uiteraard een toestroom aan deelnemers en een extra belasting voor de organisatie. Met het huidige vrijwilligerspotentieel ben ik ervan overtuigd dat het tot de mogelijkheden moet kunnen behoren."

Afgelopen zondag om 11.00 uur klonk het startschot voor de eerste van de in totaal twaalf jeugdgroepen, die in diverse leeftijdscategorieën streden voor de eer en de podiumplaatsen. En dat verdriet en vreugde in de sport dichtbij elkaar liggen, was ook tijdens de jeugdwedstrijden duidelijk merkbaar. Tranen van blijdschap en tranen van pijn lijden waren van de gezichten van de allerjongste jeugd af te lezen. Altis voorzitter Hubert Fermina: ,,Hier doe je het allemaal voor. Wat een instelling en een beleving. Een hele eer om straks de medailles te mogen omhangen. Eigenlijk verdiend iedereen een plak."

De senioren (dames en heren atleten), die ook in diverse categorieën en wedstrijdklassen waren ingedeeld, kenden in Joost van den Ende (Nijmegen) en AV Altis atlete Ilonka van den Hengel twee glorieuze winnaars. Bij de wedstrijdlopers dicteerden zij van meet af aan de koers, waarbij de eindtijden van respectievelijk 29.19 min (8,8 km) en 26.38 min (6,6 km) tot ieders verbeelding spraken.

De met bijna tweehonderd deelnemers bezette recreantenloop vormde een waardig sluitstuk van deze 23ste editie van de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross, die in 2015 zeker weer op de nationale atletiekkalender zal prijken. Een 'kuitenbijter eerste klas' op de uitlopers van de zo fraaie Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie