Taekwondoka’s Theo Meijer Sport/Top Taekwondo Eemland schitteren op G1 toernooi in Trelleborg

5 april 2014 om 00:00 Sport

Milan Molle en Ilse Bock van Theo Meijer Sport in Leusden hebben deelgenomen aan het G1 toernooi Trelleborg Open in Zweden olv coach Richard Molle. Senioren kunnen rankingpunten halen om zich te kwalificeren voor Olympisch Spelen. Deelnemende landen zijn: Albania, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, England, Finland, Germany, Great Britain, Greece, Iceland, Indonesia, Iran, Ireland, Isle of man, Israel, Italy, Kenya, Kuwait, Latvia, Lebanon, Lithuania, Mexico, Moldova, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, Scotland, Slovenia, Serbia, Somalia, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, USA

Voor Milan Molle is dit het 1e toernooi in 2014. Milan zou beginnen met partij 806 maar bij binnenkomst in de sporthal bleek er een wijziging te zijn en moest Milan gelijk het veld op zonder dat hij zich kan voorbereiden of warm kon trappen.

Milan stond in de 1e wedstrijd tegenover Zak Spencer uit Engeland. Vanaf het begin stond Milan voor. Hij won de wedstrijd met 6-3. In de 2e wedstrijd stond hij tegen Arian Mirzadeh uit Zweden. Ook hier had hij vanaf het begin de voorsprong. Hij won deze partij met 5-2. Milan is door naar de halve finale. In de halve finale stond Milan tegen Abdellah Aitaadi uit Zweden. Bij deze partij ging het punten scoren moeilijker. De Zweed hield zijn been in de lucht maar Milan heeft hierop getraind. Hij wist goed te reageren hierop en kwam tot scoren. In de rust stond Milan 1-0 voor. Hij won de halve finale met 2-0. In de finale stond Milan tegen Ismail Jacobsen uit Denemarken. Deze Deen had zijn andere partijen met groot verschil gewonnen. Echter kon hij tegen Milan niet veel inbrengen. Milan volgde het advies van zijn coach goed op en de Deen kreeg geen kans om te scoren. Milan won de finale met 4-0. Goud voor Milan.

Ilse Bock begon gelijk in de halve finale door een vrijloting. Ilse vocht tegen Vivian Lorenz uit Duitsland. In de 1e ronde kwam Ilse voor te staan met 4-1. Het ging eigenlijk niet echt lekker. In de 2e ging het wat moeizamer en werd er weinig gescoord. Ilse won met 5-3 en is door naar de finale. In de finale stond Ilse tegen Jamina Gruenhagen uit Duitsland. Voor Ilse was dit een lastige partij. Wat zij ook probeerde het wilde niet lukken. In de 1e ronde kwam Ilse achter te staan met 0-1. Haar tegenstander wist in de 2e ronde nog wel te scoren en de finale eindigde in een stand van 0-4. Zilver voor Ilse