VVZA ontsnapt aan nederlaag

28 november 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De topper in de derde klasse tussen VVZA en Nieuw Utrecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Met het uiteindelijke resultaat (1-1) mochten de Amersfoorters niet klagen want tot de slotminuut van de reguliere speeltijd keken zij nog tegen een 0-1 achterstand aan. Toen scoorde Michael Ouwerkerk de gelijkmaker.

Zonder de geschorste Sebastiaan Verhoeve begon VVZA verzwakt aan het inhaalduel. In de eerste helft was het meeste balbezit voor de Utrechters maar kreeg de thuisclub wel de meeste kansen. VVZA scoorde echter in de eerste 45 minuten niet, de bezoekers wel. Vijf minuten voor rust gleed Jorrit Smit ongelukkig uit en raakte daarbij een tegenstander. Een strafschop was het gevolg: 0-1.

Na een minuut of twintig in de tweede helft kreeg een speler van Nieuw Utrecht wegens een slaande beweging de rode kaart. Met een man meer slaagde VVZA er pas in de slotminuut in de achterstand weg te werken. Met een kopbal zorgde Ouwerkerk voor de gelijkmaker: 1-1.