18e Runnersworld Emiclaerloop

8 augustus 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Vanaf zaterdag 11 augustus 12.00 uur starten 12 Amersfoortse voetbalclubs aan het vierde HIP Amersfoorts Voetbalkampioenschap nieuwe stijl. Wederom zijn HIP Jewels & Watches en Sanindusa, een high-tech fabrikant van sanitair en badkameraccessoires, hoofdsponsoren van het toernooi. Gastheer voor het grootste sportevenement binnen Amersfoort is dit jaar VVZA, die haar thuisbasis heeft op sportpark Emiclaer. De finale van het toernooi wordt gespeeld op vrijdag 18 augustus om 20.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Roelof Luinge. Voor verdere informatie kunt u surfen naar de website van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap: www.amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl. De finalisten spelen naast de sportieve strijd om Amersfoorts kampioen te worden, ook om mooie prijzen. Voor de nummers één t/m vier is door Intersport Van Dam uit Soest in totaal € 3000 aan sportartikelen beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt dit jaar een prijs verbonden aan de “verliezersronde”, die op donderdag 16 augustus wordt gespeeld. Voor de winnaar van de finale ligt er bovendien een gezellige avond in het verschiet. Het complete team en begeleiding zijn welkom voor een diner bij restaurant In den Gloeiende Gerrit in Hoogland. Ook dit jaar wordt er een sponsormiddag georganiseerd en wel op zaterdag 11 augustus om 16.30 uur. Er vindt tijdens de bijeenkomst een korte paneldiscussie plaats met thema’s die zijn gerelateerd aan de Amersfoortse sport en zijn toekomst. Op woensdag 8 augustus verschijnt de voetbalkrant als bijlage bij de Stad Amersfoort. Deze bijlage wordt speciaal ter gelegenheid van het HIP Amersfoorts Voetbalkampioenschap uitgebracht. Voor nadere informatie: info@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl.

AMERSFOORT - In de periode van 16-19 augustus 2012 vindt op het strand in Zeeland (Brouwersdam) het EK Freestyle Kitesurfen plaats. In deze discipline zal de Nederlandse elite het opnemen tegen de beste Europese kitesurfers. Een van de mannen uit die Nederlandse elite is de 21-jarige Amersfoorter Bram Bast. De Tour Europe 2012 wordt georganiseerd door Beware Beach.

AMERSFOORT - Op woensdag 29 augustus vindt de 18e editie plaats van de Runnersworld Emiclaerloop. Een loopfestijn voor jong en oud waar het plezier in het lopen voorop staat. Net als voorgaande jaren is de afgelegde afstand na 4 ronden 10 km. Voor de jeugd t/m 12 jaar is er een jeugdloop van 1,2 km. De senioren kunnen zichzelf eens testen op de 10 km prestatieloop, of lopen één of meerdere rondes van 2,5 km. De start en finish van alle lopen is winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort. Het ophalen van de startnummers via de voorinschrijving en de na-inschrijving vindt plaats in de Coffee Club, waar ook beperkte kleedgelegenheid aanwezig is. De jeugdloop, prestatieloop en overige lopen gaan door Kattenbroek en langs Park Schothorst. Het parcours is uitgezet over verharde wegen en is daar waar nodig afgezet. Tot en met zondag 26 augustus kan er worden ingeschreven via inschrijven.nl. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 18.00 uur tot uiterlijk een half uur voor de betreffende start bij de Coffee Club. Meer informatie: emiclaerloop@avtriathlon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie