HVC werkt achterstand weg

11 april 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - HVC heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Zuidoost United karakter getoond. De Amersfoorters slaagden erin een 2-0 achterstand ongedaan te maken en hadden met iets meer geluk zelfs de winst gepakt.

HVC had binnen twintig minuten al met 2-0 voor kunnen staan. Safa Agyazi (mislukte stiftbal) en Geoffrey de Lange (schot) benutten de eerste kansen voor de bezoekers echter niet. Drie minuten voor rust werd er aan de andere kant van het veld wel gescoord: 1-0.

HVC kreeg meteen na de hervatting een tweede tegenvaller te incasseren. De thuisploeg was opnieuw succesvol: 2-0. Met die achterstand namen de gasten geen genoegen. Halverwege de tweede helft konden zij voor de eerste keer juichen. Jeroen de Smalen verraste de Amsterdamse doelman met een laag schot: 2-1.

Agyazi had daarna pech met een inzet op de lat maar dat was slechts uitstel van executie. In de 75e minuut werd de aanvaller binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop werd door Agyazi zelf benut: 2-2.