HVC levert punten in

25 januari 2012 om 00:00 Sport

CULEMBORG - Na de winst in de vorige competitieronde op KVVA heeft HVC zondag geen kans gezien opnieuw met een driepunter van het veld te stappen. In Culemborg was Vriendenschaar te sterk (4-2) voor de Amersfoorters.

De uitslag doet niet vermoeden dat HVC een veel lastiger tegenstander was dan vooraf werd verondersteld. Een keiharde wind, schuin over het veld, bemoeilijkte het spel enorm. De spelers hadden moeite om de bal onder controle te houden.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of HVC had al een 0-1 voorsprong genomen. Pas in de 66e minuut kwam Vriendenschaar langszij. Twee minuten later moest HVC met tien man verder. In de 76e minuut loste Boaz Souhwat een hard schot. Via de handen van de HVC doelman ging de bal het doel in: 2-1.

Vijf minuten later was het pleit beslecht. Sander Verbeek werd te hard aangepakt. Terrence Stolp nam de toegekende strafschop onberispelijk: 3-1. Nummer vier volgde niet veel later. In de 86e minuut kon Bas van Overbeek de bal het laatste tikje geven 4-1.

In de negentigste minuut kwam HVC met een schuiver op 4-2, maar dat was alleen nog voor de statistiek belangrijk.