Brian Schimmel Amersfoorts Kampioen

17 augustus 2011 om 00:00 Sport

Prachtige partijen

Jeugdtennis van formaat op park TV Nieuwland AMERSFOORT - Op de slotdag van de ITA Amersfoortse Jeugdkampioenschappen Tennis werd Brian Schimmel van tennisvereniging Hooglanderveen Amersfoorts Tenniskampioen in de talentenpoule (categorie jongens enkel t/m 17 jaar). Uit handen van de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, mocht hij de daarbij behorende geldprijs en natuurlijk de wisselbeker in ontvangst nemen. Het ITA Amersfoorts Jeugdkampioenschap Tennis dat afgelopen week plaats vond op het tennispark van TV Nieuwland, was dit jaar in een nieuw jasje gestoken en kende een andere opzet dan in voorgaande jaren.

door Huub van Aerssen

Het ITA Amersfoorts Jeugdkampioenschap Tennis dat vele jaren op deskundige wijze werd georganiseerd door TV Volta en ook op genoemd tennispark werd gespeeld, was dit jaar in een compleet nieuw jasje gestoken. Na goed en gedegen overleg met de Volta bestuurders, werd besloten het toernooi een meer jeugdige uitstraling te geven onder leiding van een ‘jeugdige’ commissie en met behulp van alle ter beschikking staande hedendaagse digitale hulpmiddelen. Een meer dan sportieve uitdaging voor toernooivoorzitter Casper Pilkes en zijn commissieleden Astrid, Yvette en Reza. Pilkes: ,,Alhoewel we voor de invulling en uitvoering betrekkelijk weinig tijd hadden, zijn we er toch in geslaagd om een goed toernooi neer te zetten. Een toernooi waarin we ons gesteund wisten door de ITA en een aantal sponsors die het ons als commissie mogelijk maakten om dit Amersfoorts Jeugdkampioenschap de nodige inhoud te geven. Voor komend seizoen zullen we nog meer en tijdig met de Amersfoortse tennisverengingen communiceren om het aantal deelnemers mogelijk te verdubbelen. Met name de talentenpoule van waaruit de Amersfoortse Jeugdkampioenen (jongens en meisjes) komen, zal uit veel meer tennistalenten moeten bestaan zodat we in Amersfoort nog meer kunnen genieten van Jeugdtoptennis.”

In totaal hadden 93 jongens en meisjes zich aangemeld in de diverse leeftijdscategorieën (jongens/meisjes t/m 12 jaar, jongens en meisjes t//m 14 jaar en jongens en meisjes t/m 17 jaar). Er waren dit jaar een tweetal poules te weten een A poule (talentenpoule) en een B poule. Er werden in totaal 161 (poule)wedstrijden gespeeld en maar liefst 2372 games. In beide poules werd hard, maar bovenal sportief gestreden voor de eer en natuurlijk de prachtige prijzen. Er waren prachtige partijen te bewonderen met tennis van een hoog niveau.

Op de finaledag met heuse bondsscheidsrechters was het smullen geblazen en volgden velen de verrichtingen van de Amersfoortse tennisjeugd.

Winnaars: Cat B JE t/m 12 jr: Julian Brouwer; Cat B JD t/m 12 jr: Jurrien Ebbes/Kars Pieters; Cat B: ME t/m 12 jr: Lisa van /Heugten; Cat B JE t/m 14 jr: Max Tolsma; Cat B ME t/m 14 jr: Maxime Boelen; Cat B MD t/m 14 jr: Femke Oskamp/Vanessa van Schaik; Cat B JE t/m 17 jr: Colin v/d Weteringh; Cat B JD t/m 17 jr: Danny de Graaf/Brian Schimmel; Cat B ME t/m 17 jr: Laura Heinen; Cat A JE t/m 17 jr: Brian Schimmel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie