Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni is in Amersfoort topatletiek te zien op de atletiekbaan aan deSchothorsterlaan.
Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni is in Amersfoort topatletiek te zien op de atletiekbaan aan deSchothorsterlaan. Altis

Twee dagen NK Meerkamp bij Altis

18 mei 2019 om 08:36 Sport

AMERSFOORT De atletiekbaan aan de Schothorsterlaan vormt in het weekend van 1 en 2 juni het toneel van topatletiek. Altis organiseert dan voor de Atletiekunie het Nederlands kampioenschap meerkamp A en B junioren. Alleen Nederlands beste jongens en meisjes in deze oudste juniorencategorieën mogen deelnemen. Voor de jongens gaat het om de tienkamp. Meisjes doen de zevenkamp.

De inschrijving staat nog open. Eind van deze week sluit de inschrijving. Vervolgens vindt de kwalificatie plaats. In elk van beide categorieën worden slechts achttien jongens en meisjes toegelaten. De Atletiekunie bepaalt dit aan de hand van de beste recente prestatie van de atleten in afgelopen twaalf maanden. Maximaal 72 atleten worden zo toegelaten bij dit NK. Ongetwijfeld zullen meerdere Amersfoortse atleten mee mogen doen. De afvaardiging van Altis is herkenbaar aan de bekende oranjeblauwe clubkleuren.

ATLETIEK ONDERDELEN De atleten hebben over de twee dagen verspreid een vol programma. De jongens beginnen de eerste dag met een 100 meter en hebben vervolgens verspringen, kogelstoten, hoogspringen en de 400 meter op het programma. Meisjes starten met de 100 meter horden, gevolgd door hoogspringen en kogelstoten en sluiten de eerste dag af met de 200 meter. De tweede dag vervolgen de jongens met de 110 meter horden, discuswerpen, polsstok hoogspringen, speerwerpen en de afsluitende 1500 meter. Voor de meisjes staan verspringen, speerwerpen en de 800 meter nog op het programma.

PROGRAMMA Het worden twee lange dagen voor de atleten. De aanvangstijd is voor beide dagen 10.00 uur en het gaat tot begin van de avond door. De prijsuitreikingen vinden zondag rond 18.30 uur plaats. Voor de officiële opening op zaterdag om 9.45 uur zorgt Altis voor het nodige aan spektakel.
Meer informatie is te vinden op www.Altis.nl/NKMeerkamp

Voor de organisatie van een NK zijn heel veel vrijwilligers nodig. Deze mogen zaterdagavond aansluitend rekenen op een gezellig samen zijn met een hapje en een drankje.

PARKRUN De zondag van 2 juni begint met een ParkRun -zoals elke eerste zondag van de maand- georganiseerd door de Stichting Marathon Amersfoort. Aan de run van 3 km om de atletiekbaan en door Park Schothorst gaat traditiegetrouw een warming-up vooraf. De start van de ParkRun bij Altis is om 9.30 uur. Deelname is voor iedereen die het leuk vindt hard te lopen gratis. De ParkRun is geen wedstrijd, maar een gezamenlijke trainingsloop. Na afloop kunnen de deelnemers even blijven hangen en bijpraten in het clubhuis van Altis en natuurlijk kijken naar de indrukwekkende prestaties van de meerkampers.

Aangeraden wordt op de fiets naar de Schothorsterlaan te komen. De organisatie heeft voor automobilisten in extra parkeerruimte voorzien aan de Hamseweg met in de ochtend parkeerwachters.

Agenda
[15 mei: Hooglandse Dorpsloop

[1, 2 juni: NK meerkamp junioren

[2 juni: ParkRun

[14, 15 september: 24uurs challenge

[Juni 2020 NK junioren

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie