Afbeelding
Photo by Headway on Unsplash

Vier praktische tips voor het maken van online cursussen

23 juni 2022 om 09:50 Partnercontent

Hoe maak je een online cursus? Tegenwoordig is online leren enorm populair en zijn er talloze mogelijkheden om e-cursussen aan te bieden en deze live te delen met geïnteresseerd publiek. Zolang je een passie hebt voor een onderwerp en de juiste vaardigheden om jouw kennis in een interactief formaat over te brengen, kan niets jouw succes in de weg staan. Lees hieronder verder voor 4 tips over het maken van een succesvolle live e-cursus.

1. Het kiezen van het juiste cursusonderwerp 

De eerste stap bij het maken van een live e-cursus is het kiezen van het leerthema. Het is natuurlijk handig dat het onderwerp verband houdt met iets waar je gepassioneerd over bent en wat je bewondert. Om jouw online lezingen boeiend te maken, is het verder belangrijk dat je over relevante kennis, talenten en vaardigheden beschikt. Een online evenement organiseren op basis van jouw favoriete vakgebied kan ervoor zorgen dat je jouw interesses kunt delen met een leergierig publiek die baat heeft bij jouw opleidingsprogramma. 

2. Bedenk een goede strategie

Een aantrekkelijke online cursus ontwerpen heeft alles te maken met het bedenken van een veelbelovende strategie die jouw opleidingsprogramma fundering weet te bieden. Bij het inkaderen van het leerthema, zorg ervoor dat je meetbare leerdoelen opstelt en de uitdaging van de cursus goed in kaart brengt. Op die manier kan jouw potentiële publiek beter bepalen of het waard is om jouw online training te volgen. Studenten die niet op de hoogte zijn van de leerresultaten, zullen namelijk minder snel overwegen om te starten met een online cursus. 

Zorg er dus voor dat je een cursusoverzicht opstelt met een stapsgewijze beschrijving van het opleidingsprogramma, zodat jouw publiek een beter inzicht kan krijgen in wat zij zullen leren. Houd er eventueel ook rekening mee om online programma’s aan te bieden op basis van meerdere leerniveaus, van beginner tot gevorderde, voor deelnemers met verschillende kennis en vaardigheden.

3. Bepaal de cursusinhoud

De volgende stap is het selecteren van het soort inhoud dat jee wilt gebruiken om jouw cursisten kennis bij te brengen. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste combinatie gebruikt van live uitvoering en tekst- en mediabronnen, afhankelijk van de manier waarop de colleges worden gegeven. Ga na op welke manieren je jouw leerstof het best kunt aanbieden en zorg ervoor dat je gebruik maakt van interessante video tutorials, interactieve oefeningen en quizzen om je e-cursus boeiender te maken. 

4. Promoot jouw online cursus

Tot slot is het van vitaal belang om genoeg tijd en energie te besteden aan het promoten van jouw online cursus. Je wilt er immers voor zorgen dat jouw online cursus de gewenste resultaten opleveren, dus moeten er passende promotiemethoden worden gebruikt. Zorg ervoor dat je het nieuws zowel op sociale media als op jouw blog of website deelt. Bekijk ook of je gebruik kunt maken van andere platforms die te maken hebben met jouw vakgebied om de cursus te promoten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie