Afbeelding
Copyright Concertstreamz

Najaarsconcert Franck en Fauré Toonkunst Amersfoort

26 september 2022 om 13:41 Overig Deel je nieuws

NOOT VOOR DE PERS: Dit concert graag opnemen in uw cultuuragenda of kanalen. De flyerfoto is vrij te gebruiken; de foto van het koor onder vermelding van: copyright Concertstreamz. Meer informatie: pr@toonkunstamersfoort.nl

PERSBERICHT NAJAARSCONCERT FRANCK EN FAURÉ

Speciaal concert Franck en Fauré door Toonkunst Amersfoort

Toonkunst Amersfoort voert zaterdagavond 26 november een concert uit met de Mis in A-dur van César Franck en het Requiem van Gabriel Fauré. Dirigent is Gerben Budding. Aanleiding voor dit bijzondere werk is de 200ste geboortedag van Franck, die dit jaar wordt gevierd. 

Solisten zijn Nanette Mans (sopraan), Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). De muzikale begeleiding bestaat uit Cor Coppoolse (cello), Dirk Luijmes (orgel/harmonium) en Arrianne Schipper (harp). Hans-Erik Dijkstra (piano) speelt daarnaast nog een ander werk van Franck: de Prélude, Fugue et Variation. 

Geboortejaar Franck 200 jaar geleden

Het gebeurt niet vaak, een concert met werken van Gabriel Fauré en César Franck. Toonkunst Amersfoort wilde graag weer eens het prachtige Requiem van Fauré uitvoeren. De 200ste verjaardag van Franck sloot daar mooi bij aan, want Franck en Fauré waren tijdgenoten. Ze leefden beiden in Parijs en waren pleitbezorgers voor de Franse muziek. Reden om de beide componisten samen op het programma te zetten. 

Franck en Fauré tijdgenoten

Zowel de Mis in A van Franck als het Requiem van Fauré zijn in eerste instantie gecomponeerd voor koor en kleine instrumentale bezetting met orgel. Later zijn van beide werken versies gemaakt voor groot orkest. De Mis in A van César Franck, die hij in 1860 schreef voor een driestemmig koor, is speciaal voor deze gelegenheid bewerkt voor een vierstemmig koor. Het Requiem is Faurés bekendste langere werk. Het is beroemd om de Hostias-solo van de bariton in het Offertorium, de sopraanaria Pie Jesu en het hemelse In Paradisum.  

Tijd en plaats concert

Zaterdag 26 november 2022 in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort. Het concert duurt van 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten

Toegangsprijzen variëren van € 15, tot € 20 en € 26. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toonkunstamersfoort.nl. Daar vindt u ook meer informatie over koor en concert.

Eventuele dan geldende coronaregels zijn van toepassing op dit concert. Blijf alstublieft thuis als u coronagerelateerde klachten hebt. 

TOONKUNST AMERSFOORT 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie