Afbeelding
Petko Beier

Nico van der Burgt wint goud in de World Triathlon Para Series in Swansea

Overig Deel je nieuws

Nico van der Burgt ging zaterdag 6 augustus van start in de derde en laatste wedstrijd van de World Triathlon Para Series (WTPS) 2022.


Met een druk bezet start veld kwam Nico tweede uit het water na een aantal kwallen te zijn tegengekomen. Na een snelle wissel en fietsen haalde hij al snel de nummer 1 in. Met een windkracht van 3 à 4 en en heilende weg wilde Nico daar extra winst pakken. Na een een snelle wissel moesten er 3 rondes gelopen worden. Bij de laatste ronde zei zijn coach “je hebt 5 min voorsprong”. Nico geloofde dit niet want hij zag de nummer 2 vlak achter zich en begon een versnelling in te zetten richting de finish. Lopen blijft zijn zwakste onderdeel door zijn beperking. Met een eind versnelling kwam Nico ruim als eerste over de finish.


Na de wedstrijd bleek dat de nummer 2 fietspech had waardoor Nico 1 ronde voor liep met lopen. Nico staat nu tweede op de wereldranglijst in de PTS3 classificatie. Als hij zo door blijft gaan is dit een goed voorteken op weg naar de Paralympische Spelen 2024.

advertentie
advertentie