Afbeelding
PostNL

PostNL viert Mondriaanjaar met gouden postzegel

19 april 2022 om 15:40 Overig

AMERSFOORT Afgelopen donderdag heeft PostNL een speciale gouden postzegel uitgegeven ter ere van het 150e geboortejaar van kunstschilder Piet Mondriaan. Cultuurwethouder Fatma Koser Kaya nam het eerste exemplaar van de gouden postzegel officieel in ontvangst. 

Mondriaan (1872-1944) is wereldberoemd geworden met zijn geometrisch-abstracte werken. Op de gouden postzegel staat een uitsnede van de Victory Boogie Woogie, het laatste schilderij van Mondriaan uit 1944. Het onvoltooide werk, eigendom van de Nederlandse staat, hangt in het Kunstmuseum in Den Haag. 

BEPERKTE OPLAGE De 24-karaats gouden postzegel 150 jaar Piet Mondriaan is in een beperkte oplage gedrukt. PostNL levert de postzegel inclusief een speciale bewaarcassette met certificaat van echtheid. De prijs bedraagt 50 euro. Het bijzondere aan deze nieuwste uitgifte is dat er voor het eerst ook andere kleuren dan goud zijn gebruikt.

SPECIAL ARTISTS MEET MONDRIAAN Tegelijk met de uitreiking van de eerste gouden postzegel opende wethouder Koser Kaya in de Mariënhof de expositie ‘Special Artists meet Mondriaan’. De tentoonstelling bestaat uit werken van mensen met een beperking, die zich door schilderijen van Mondriaan hebben laten inspireren. Naast schilderijen zijn er onder meer tekeningen, textielwerken en keramiek te zien.

VERKRIJGBAARHEID De gouden postzegel 150 jaar Mondriaan is, zolang de voorraad strekt, uitsluitend verkrijgbaar via de webshop en bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie