Beweging 3.0 lanceert Samzo

Ondernemend

AMERSFOORT - Beweging 3.0 lanceert, in samenwerking met het project AmersfoortBreed, een nieuwe innovatieve dienst voor het zorgnetwerk van een cliënt: Samzo. Deze dienst maakt het mogelijk dat zorgbehoevenden, het netwerk (mantelzorger, partner, familie, buren) en zorgmedewerkers via internet samenwerken en communiceren. Samzo heeft diverse communicatiemogelijkheden, van een chatfunctie tot videobellen. Het doel van Samzo is het versterken van de zelf- en samenredzaamheid van de cliënt en het ondersteunen van alle betrokkenen daarbij.

'Zorgen doen we samen'. De cliënt, zijn of haar netwerk en de zorgmedewerkers van Beweging 3.0 vormen samen een team om het leven van de cliënt zo aangenaam mogelijk te maken. Het versterken van de zelf- en samenredzaamheid en het deelnemen aan de samenleving staan daarin centraal. Samzo brengt deze visie op een ,,innovatieve manier" in de praktijk. Via internet krijgt de gebruiker inzicht in het netwerk van de cliënt, zowel de professionele zorgverleners als de mantelzorgers en naasten (informele helpers). Van ieder afzonderlijk worden taken en aandachtsgebieden vastgelegd, waardoor een zorgmedewerker kan zien wie bijvoorbeeld de boodschappen doet. Ook kunnen cliënten via Samzo feedback geven op de zorg, waardoor het zorgteam de zorg kan verbeteren. Zo bereiden cliënten, het netwerk en zorgmedewerkers zich voor op de toekomst waar professionele zorg aanvullend wordt op de ondersteuning vanuit het sociale netwerk.

Samzo is ontstaan in samenwerking met het project AmersfoortBreed, een project van de gemeente Amersfoort, gericht op ontwikkeling van innovatieve breedbanddiensten. Bij de totstandkoming heeft Beweging 3.0 de methode Service Design toegepast. Door in de huid te kruipen van gebruikers, met behulp van interviews en creatieve sessies, ontdekken we nieuwe inzichten over doelen, belemmeringen en ervaringen van mensen. Door deze inzichten en continue afstemming met de doelgroep ontstaat een dienst die past bij de organisatie en relevant en waardevol is voor gebruikers.

De komende maanden wordt Samzo geïntroduceerd bij de eerste groep gebruikers. Daarna zal Beweging 3.0 de dienst verder uitrollen en ook de mogelijkheden onderzoeken om Samzo voor andere zorgaanbieders beschikbaar te stellen. Vrijdag 21 juni presenteert Beweging 3.0 Samzo op het Digitale Zorgevent in de Jaarbeurs Utrecht (stand C028).

advertentie