Pvda: ,,Sluiproute Hamseweg gevaarlijk"

Ondernemend

AMERSFOORT - ,,De bussluis op de Elly Takmastraat/Hamseweg zorgt voor gevaarlijke situaties." Dat stelt het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez in een persbericht. Geregeld wordt deze busbaan gebruikt door automobilisten als sluiproute, waar omwonenden in de ogen van Smits Alvarez ,,terecht" over klagen. Hij vindt dat hier iets aan veranderd moet worden.

Een aantal maanden geleden heeft de gemeente Amersfoort en de wethouder Verkeer (Hans Buijtelaar) besloten de bussluis te dempen. Hierdoor is de bussluis nu ook te gebruiken door personenauto's. Dit wordt dus met ,,grote regelmaat" gedaan. De politie ontving meerdere klachten van omwonenden en heeft daarom twee korte controles uitgevoerd. Deze zorgden vrijwel meteen voor vier bekeuringen.

Smits Alvarez: ,,De onveiligheid en de onduidelijkheid worden steeds groter, helemaal omdat straks het nieuwe ziekenhuis opengaat. De PvdA wil deze gedoogsituatie niet meer. Of de bussluis wordt weer een bussluis zodat geen auto er meer doorheen kan. Dit zal dan net zoals vroeger met kuil zijn (foto). Of de bussluis wordt helemaal opgegeven."

advertentie