Sofie wijst de weg naar binnenstad

Ondernemend

AMERSFOORT - De weg van het Centraal Station naar de historische binnenstad van Amersfoort wordt makkelijker; binnenkort wijst Sofie de weg. Bij aankomst op Centraal Station Amersfoort is het niet altijd voor iedereen duidelijk wat de handigste route naar het stadscentrum is. Sofie is het typisch Amersfoortse meisje met de paardenstaart dat u ook ziet op de stoplichten. Vanaf Centraal Station naar het centrum legt de gemeente Amersfoort speciale plaquettes op de stoep in de vorm van een pijl, met een afbeelding van Sofie er op. Zo vindt iedereen van buiten de stad het centrum zonder omwegen.

De route gaat in principe vanaf CS via de Stationsstraat en de Snouckaertlaan naar het centrum. Voor wie de afslag naar de Snouckaertlaan heeft gemist, gaan de pijlen een stukje verderop op de Asch van Wijkstraat weer verder, zodat men toch in het centrum terechtkomt. Ook komen deze tegelroutes vanuit verschillende parkeergarages en vanuit het Eemplein naar het winkelcentrum. De aannemer begint nog deze maand met het leggen van de plaquettes.

Wethouder Pim van den Berg opent de route officieel op zaterdag 6 juli om 12.00 uur, net bij de uitgang van CS. Dit wil hij graag doen met een groep échte Sofietjes, meisjes en vrouwen uit Amersfoort en omgeving die de naam Sofie dragen. Samen volgen we dan de route naar het centrum. Heet je Sofie (of Sophie) en woon je in of rond Amersfoort? Meld je dan aan bij tijdvoor@amersfoort.nl om de Sofie wijst de weg route mee te lopen vanaf CS naar het centrum en zo een bijzondere bijdrage aan de opening te leveren. Alle Sofietjes die meelopen krijgen een gratis Zomertijdpas (Tijdvooramersfoort.nl/zomertijdpas) én een leuke goodiebag.

advertentie