Kwalitaria Lekkerrr geheel vernieuwd

27 december 2012 om 00:00 Ondernemend

De shop-in-shop Délifrance is een primeur voor Kwalitaria in Nederland. Bij de openingsreceptie waren zelfs Franse vertegenwoordigers van Délifrance aanwezig. ,,Door de aanwezigheid van deze shop-in-shop zijn we nu nog veel meer een lunchroom geworden”, zegt De Rijk. ,,En zelf heb ik tijdens een bezoek aan de fabriek weer veel nieuwe dingen geleerd over het opmaken van brood.”

KATTENBROEK - Kwalitaria Lekkerrr in winkelcentrum Emiclaer heeft een metamorfose ondergaan. Er is een echte zitruimte bij gekomen, er worden nu ook broodjes van Délifrance verkocht, en het interieur is van frisse en tijdloze kleuren voorzien. Hoewel de verbouwde cafetaria pas weer drie weken open is merkt eigenaar Peter de Rijk nu al verschil. ,,De uitgebreide zitruimte en de broodjes van Délifrance trekken duidelijk een nieuw publiek.”

De verbouwing was een flinke investering voor De Rijk, maar hij wilde het graag in een keer helemaal goed doen. Daarbij heeft hij vooral ook gedacht aan duurzaamheid: ,,We hebben bijvoorbeeld ledverlichting in het plafond. En de warmte van de oven wordt in de winter gebruikt voor het verwarmen van de vloer en in de zomer voor het aandrijven van de airconditioning.”

Er is ook een geheel nieuw kassasysteem waardoor allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zo worden bestellingen voor snacks via dit systeem automatisch, met baktijd en al, op de oven weergegeven. Er hoeven dus geen briefjes meer heen en weer worden geschoven. In de toekomst zullen klanten via de mobiele telefoon kunnen bestellen, en komt er mogelijk ook een bezorgservice.

Hygiëne is een belangrijk punt voor De Rijk. Hij heeft er bij het herontwerp van de zaak rekening mee gehouden dat alles goed schoon te maken is, en netjes is georganiseerd. Ook maakt hij gebruik van een hoge kwaliteit frituurvet, dat hij met grote regelmaat verwisselt. ,,Je mag er wel langer mee doen, maar dat merkt de klant toch aan de smaak. Het is dat je ze niet kunt uitnodigen, maar van mij mag de Smaakpolitie hier zo langskomen.”

Samen met zijn vrouw Edith wil De Rijk zijn klanten graag meer brengen dan een gewone cafetaria. ,,We maken bijvoorbeeld altijd onze eigen spareribs, en in de zomer maken we zelf ambachtelijk ijs.” Met de geheel vernieuwde zaak kijken ze met een positieve blik naar de toekomst.

Kwalitaria Lekkerrr

Laan naar Emiclaer 3

3823 EG Amersfoort

www.kwalitaria.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie