SKA viert jubileum met theater

17 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

,,De voorstellingen zijn een groot succes,’’ vertelt Anne Zwamborn, projectmanager bij de SKA. ,,De Amersfoortse en Leusdense artiesten, Lejo, Trapperdetrap en Frans Krom werken er aan mee, en Theater de Lieve Vrouw en Holland Opera hebben extra, besloten voorstellingen geregeld.We zijn erg enthousiast over deze samenwerking.’’

AMERSFOORT -Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met verschillende activiteiten voor de kinderen, ouders en medewerkers . Voor de medewerkers is er in september een feest geweest, en voor de kinderen en hun ouders zijn er vier weken lang allerlei theatervoorstellingen te bezoeken.

Er zijn voorstellingen voor elke leeftijdsgroep, die passen bij de belevingswereld van de kinderen. Zwamborn: ,,Een van de voorstellingen is de Peuterparade, waarin de kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan tijdens de voorstelling. Ze hoeven dus niet stil te zitten en te kijken, maar mogen zelf meedoen, of toekijken vanaf een plek die zij prettig vinden.’’ ,,De Peuterparade sluit precies aan bij de visie van de SKA,’’ vult Hanneke Raaijmakers, regiomanager bij de SKA, aan. ,,We kijken en luisteren namelijk naar wat kinderen leuk vinden en wat ze nodig hebben. Kinderen hebben de drang om zelf te ontdekken, en wij bieden hen daar de mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld in de ontdektuinen bij de kinderdagverblijven, waar geen standaard speeltoestellen staan, maar een moestuin, boomstammetjes en bloemen.

De SKA vangt in Amersfoort en Leusden meer dan 3000 kinderen op in kinderdagverblijven, bso’s en peuterwerkplaatsen/voorscholen - dat zijn peuterspeelzalen nieuwe stijl. Daarmee zijn ze de grootste aanbieder van kinderopvang in Amersfoort. ,,Ons streven is om in iedere wijk een locatie te hebben, zodat kinderen in hun eigen woonomgeving kunnen worden opgevangen,’’ zegt Raaijmakers.

,,Ouders zien tegenwoordig wel op tegen de kosten van kinderopvang, maar het heeft meerwaarde dat kinderen met andere kinderen in aanraking komen. Daardoor zijn ze beter voorbereid op de basisschool.’’

De theatervoorstellingen lopen nog tot en met 20 oktober, en ouders van kinderen die bij SKA worden opgevangen kunnen gratis kaartjes reserveren via de website. Aan de allerkleinsten, die nog te jong zijn voor een theatervoorstelling, wordt nog een verrassing opgestuurd.

Stichting Kinderopvang Amersfoort

Stationsplein 26

3813 LE Amersfoort

www.ska.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie