Volop lente in het winkelhart van Vathorst

9 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

Voor de eerste keer wordt De Lentefair in het winkelcentrum georganiseerd. Aan de wieg van de fair staan Gerdien Bleijenburg en Angelique van Ancum, beide wonen ze in Vathorst en toen ze ontdekten dat de wijk een keur aan creatieve ondernemers huisvestte vonden ze dat daar echt wat mee moest gebeuren. Samen bedachten ze de fair.

VATHORST - Winkelcentrum Vathorst is het kloppend hart van de nieuwste wijk van Amersfoort. Een sfeervol en compleet winkelcentrum met de allure van de grote stad en de gezelligheid van het dorp. Na een spetterende Koninginnedag vol kleedjes, muziek en gezelligheid staat het volgende evenement alweer in de startblokken. Op zaterdag 12 mei 2012 is winkelcentrum Vathorst het toneel van de Lentefair, met activiteiten voor jong en oud.

Van een piepklein evenement met tien deelnemers groeide de fair uit tot wat het nu is, een gezellig evenement waar saamhorigheid, gezelligheid en sfeer centraal staan. En een interactieve fair waar iedereen aan mee kan doen. ,,Iedereen die iets aan te bieden heeft is welkom. Lekkere hapjes en drankjes, workshops, kinderactiviteiten, tassen, sieraden, uiterlijke verzorging, woonaccessoires, kleding, speelgoed, kinderdagverblijven, diensten op allerlei vlakken, noem maar op’’, aldus de initiatiefneemsters.

2beFair

Samen bedachten Bleijenburg en Van Ancum het motto van de fair; 2beFair, letterlijk vertaald: om eerlijk te zijn. Hun vrije vertaling is: ,,We stellen op elke fair een goed doel centraal. In het verleden zijn dat onder andere Pink Ribbon, KIKA en Kinderhospice de Glind geweest. Het staat iedere deelnemer vrij om een bijdrage te leveren, in wat voor vorm dan ook. Hierbij kan gedacht worden aan een product voor de loterij of veiling, maar misschien ook aan een financiële bijdrage.’’

Alpe d’ HuZes is het goede doel van 12 mei 2012. Tijdens de fair wordt een loterij gehouden. De opbrengsten van deze loterij gaan naar de elfjarige Dylan van Oven en zijn vader John. Zij nemen deel aan de Alpe d`HuZes op 6 en 7 juni 2012 en proberen een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te fietsen voor dit goede doel.

Dylan hoopt dat het hem lukt om tenminste drie keer de berg op te fietsen. De Van Ovens zijn op de fair aanwezig om te vertellen over Alpe d’ Huzes.

Samenwerken

Bezoekers van de lentefair kunnen zich verheugen op een sfeervolle middag! Op de fair gebeuren onder andere een groot aantal activiteiten voor de jeugd. Anne van Leer, woordvoerder Winkelcentrum Vathorst: ,, Zoals alle nieuwe wijken is Vathorst een wijk vol met jonge gezinnen en daarom besteden we veel aandacht aan het organiseren van activiteiten voor de jongste bewoners van de wijk. Voor de Lentefair werken we daarvoor samen met de Wijkcoach en Bzzzonder Kindercentrum.’’

Kidsrun

Tijdens de Lentefair is het grasveld aan de kopse kant van het winkelcentrum ingericht als kinderbelevingsveld en daar vinden de meeste kinderactiviteiten plaats. Van Leer: ,,Er worden hardloopwedstrijden, de zogenaamde kidsrun georganiseerd voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Ieder uur gaat er een andere leeftijdscategorie van start, aanmelden kan nog op 12 mei van 12.00-12.30 uur op het veld.

Naast rennen kan er ook volop geknuffeld worden op het kinderbelevingsveld, want op het veld staat die dag een heuse kinderboerderij met dieren. En als je even niet hoeft te rennen, maar toch je energie kwijt wilt, dan kan dat op het springkussen of met floorball , een balsport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey.

Als klap op de vuurpijl komt culinaire artiest Piet Casso. Wat hij precies gaat doen op de Lentefair houden we nog even geheim, dan is de verrassing des te groter, maar dat het met verf te maken heeft en ontzettend leuk wordt, kunnen we alvast verklappen.’’

Unieke presentjes

Op de Lentefair staat ook een groot aantal kramen, drie weken voor 12 mei hebben zich al zestig belangstellenden gemeld voor deze lentemarkt. Heel bijzonder is dat veel kraamhouders uit de wijk zelf komen. ,,De kramen worden bemenst door winkeliers, maar ook door inwoners van Vathorst die iets moois of iets lekkers verkopen. In de meeste gevallen zijn het mensen met een eigen onderneming, een fysieke of een virtuele winkel, maar er zijn er ook genoeg die een creatieve hobby hebben en op de Lentefair dat wat ze maken aan de man brengen.

De markt op de Lentefair is dan ook de perfecte gelegenheid om een last-minute cadeau voor Moederdag te scoren of misschien niet eens zo last-minute het zou wel eens de moeite waard kunnen zijn om bewust te wachten op de fair. Want ik weet zeker dat er in Vathorst die dag unieke presentjes te koop zijn, die je nergens anders vindt.’’

Mooie mix

Naast leuke dingen zijn er ook genoeg lekkere dingen op de markt. ,,We hebben gezorgd voor een mooie mix tussen non-food en food, er is dus letterlijk voor elk wat wils en natuurlijk is het na het doen van de markt ook heerlijk toeven op een van de terrassen van het winkelcentrum’’, aldus Van Leer.

Natuurlijk is het ook volop feest op de Lentefair, in het winkelcentrum staat een podium waar live optredens verzorgd worden door een keur van verschillende artiesten. Een van hen zijn The Kia Singers. ,,Deze Angolese zangers swingen dat het een lieve lust is’’, vertelt Van Leer.

,,Ook zij waren net als Piet Casso op de Kerstfair en ook hen hebben we op verzoek van veel bezoekers nog een keer uitgenodigd. Ik raad iedereen aan om The Kia Singers op te zoeken op You Tube. Ze hebben echt een heel speciale act, ze halen hun inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals en mixen dat met Afrikaanse invloeden. Hun enthousiasme en vakmanschap zorgen ervoor dat ze het publiek als geen ander meekrijgen.’’

Andere acts op het podium zijn het pop- & rock koor Amersfoort, Mango Music, de sportschool Fit2move en dansstudio Moving Stars. ,,Het pop en rock koor heeft zijn domicilie in Vathorst en ook de sportschool komt hier uit de wijk.

We hebben aan ieders muzieksmaak gedacht want het jazzy geluid komt van Mango, een achtkoppige Utrechtse formatie die wereldjazz speelt . Als laatste hebben we Dansschool Moving Stars gecontracteerd. Dat is een dansschool voor kinderen en omdat ze ook lessen geven in Vathorst vonden ze het hartstikke leuk om hier een optreden te verzorgen.

Natuurlijk is er ook na de Lentefair genoeg te beleven in het winkelcentrum. Het centrum is de ontmoetingsplaats voor de inwoners van Vathorst, maar verwelkomt even goed iedereen van buiten de wijk met open armen. ,,We zijn geen eiland’’, benadrukt Van Leer. ,,Het centrum is goed te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Er is genoeg parkeergelegenheid, en het parkeren is bovendien helemaal gratis. Vathorst heeft een eigen treinstation op nog geen 5 minuutjes lopen van het winkelcentrum.’’

Tientallen winkels telt het nieuwste winkelcentrum van Amersfoort. Van Leer: ,, Het winkelaanbod is divers, in het centrum vind je een mix van grote landelijke ketens zoals Hema, Blokker, Albert Heijn, Shoeby en Bruna en kleine zelfstandige ondernemers.

Er zijn kledingwinkels voor volwassenen en voor kinderkleding kan het publiek terecht bij Beauty- Kids Fashion en Stoer & Hip. Er is een speelgoedwinkel, schoenwinkels, Van Beest bloemen en planten, Kapsalon New Look, juwelier Vos&Vos, een opticien, een slijterij, een dierenwinkel, een culinaire cadeauwinkel Cook@Home en een reisbureau.

Terrassen

Er is horeca met terrassen waaronder lunchroom Brasserie de Serre en een uitgebreid versaanbod waaronder bakkerij van de Kletersteeg, een ambachtelijke dorpsslagerij en verse vis is te vinden bij Spakenburgse Vishandel Vathorst. Financieel advies haalt u bij de bank, net zoals cash, want er zijn pinautomaten aanwezig.

Al die winkels maken Vathorst een ideaal centrum voor de dagelijkse boodschappen, maar ook om heerlijk te slenteren en te shoppen en aansluitend te lunchen. Bovendien zijn er regelmatig leuke evenementen. Kortom er zijn redenen genoeg om winkelcentrum Vathorst te verkennen.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten in winkelcentrum Vathorst zijn te vinden op internet en via de social media.

Twitter: #winkelvathorst. Facebook: winkelcentrum vathorst. Of bekijk de website: www.vathorstcentrum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie