Kiers Vastgoed geworteld in Amersfoort

29 december 2010 om 00:00 Ondernemend

HOOGLAND - Het makelaarskantoor van Jan Kiers is vanaf 1999 gevestigd in Hoogland. In de negen jaar van zijn bestaan heeft Kiers een goede naam opgebouwd en , nog belangrijker, een trouwe klantenkring. Dat vertaalt zich in een mooie groei van het makelaarskantoor. Elf jaar geleden gestart met een enkel kantoor in Hoogland, is Kiers Vastgoed in 2011 een onderneming met drie kantoren. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoogland, Vathorst en Emiclaer.

,,Natuurlijk vinden we het fijn dat onze onderneming zo snel groeit”, aldus Kiers: ,,Maar echt voorbedachte rade is het niet. Ik zie het wel als een bevestiging dat onze bedrijfsfilosofie en onze manier van werken aanslaan. Het is ook een teken dat klanten ons vertrouwen en daarmee zijn we enorm verguld.”

Aanwezig zijn in het werkgebied dat is volgens Kiers een absolute voorwaarde voor succes bij een onderneming als de zijne. ,,Je moet midden tussen je panden zitten”, aldus Kiers: ,,Er zijn veel makelaars die menen dat je geen winkelpand meer nodig bent, maar enkel een virtueel kantoor of makelen vanuit je slaapkamer, dat werkt niet. Makelen is een kwestie van vertrouwen, maar om vertrouwen op te bouwen moet je elkaar eerst wel ontmoeten. Een kantoor in het winkelcentrum werkt wel. Je moet zichtbaar zijn voor kopers en verkopers, alleen op die manier krijg je een binding met je klanten. Je moest eens weten hoeveel mensen dagelijks voor onze etalage de panden staan te bekijken en hoeveel van hen binnenkomen, dat aantal is niet gering. Iemand die binnenkomt, heeft een sterkere koopdrang dan iemand die via internet vijf bezichtigingen boekt.”

De woningmarkt is veranderd, Kiers kijkt daar niet van op. ,,De verkopersmarkt is nu een kopersmarkt en dat zal ongetwijfeld ook weer andersom draaien. De enige onzekere factor is wanneer. Overigens moeten we niet te dramatisch doen, het is niet zo dat er minder kopers zijn, er zijn gewoon meer panden.”

Contact houden met potentiële kopers na een bezichtiging is belangrijk vindt Kiers. ,,Laat ik duidelijk zijn, je verkoopt geen woning aan iemand die niet wil kopen. Toch is het zogenaamde nabellen erg belangrijk, stel de koper wil niet dit huis kopen, dan kan het altijd zijn dat een andere woning in je portefeuille wel geschikt is.

Kiers Vastgoed is bewust geen lid van de NVM. ,,Het lidmaatschap heeft voor ons geen toegevoegde waarde”, aldus Kiers, sterker nog, wij hebben het gevoel dat het ons beknot in het zelfstandig ondernemerschap en het de drang wegneemt om zelf steeds nieuwe zaken te ontwikkelen en te initiëren.

u Kiers Vastgoed 033-455 6969. Kraailandhof 47-49, Wouda 1 en Het Masker 200.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie