Popocatepetl strijkt neer in Amersfoort

Ondernemend

AMERSFOORT - Een kleine week geleden opende Mexicaans café-restaurant Popocatepetl, zeg maar Popo, aan de Lieve Vrouwestraat haar deuren. De Amersfoortse vestiging is de achtste Popocatepetl restaurant in Nederland. De formule is al vijfentwintig jaar een groot succes en horecaman Fred Bus is ervan overtuigd dat Amersfoort toe is aan een Mexicaanse uitdaging.

Het bereikbaar zijn voor een brede doelgroep noemt hij als een van de sterke punten van het Popocatepetl concept. ,,Ten eerste is onze kaart heel erg uitgebreid, ook als je niet een hard-core Mexicaanse eter bent staat er iets voor je bij. Verder hebben we gerechten voor iedere portemonnee. Beroemd is onze Plato del Dia een dagschotel voor het luttele bedrag van 5, 90 euro. Zeg nou zelf, waar kan je nog je buik vol eten voor onder een tientje. In Amersfoort geldt de Plato del Dia op dinsdag en woensdag. We zijn betaalbaar voor iedereen, wat dat doet met je gastenmix zien we bijvoorbeeld in Popo Utrecht. Daar zitten studenten, gezinnen en driedelig grijs gebroederlijk naast en door elkaar in het restaurant. Bovendien kenmerkt de Mexicaanse cultuur zich door haar kindvriendelijkheid, daar zijn wij geen uitzondering op. Kinderen zijn helemaal welkom het maakt de sfeer er alleen maar levendiger op.”

Een bezoek aan Popocatepetl is een avond Mexico met de karakteristieke uitbundige en levendige sfeer. Bus: ,,Het is de combinatie van enthousiaste en gastvrije bediening, vers gemixte cocktails, authentieke Mexicaanse gerechten en het kleurige cantina interieur die een avondje Popo zo speciaal maakt. Of je nu wilt of niet je wordt gewoon Mexico binnengezogen, je voelt je direct anders, je voelt je thuis, het restaurant omarmt je. En het mooie van deze restaurantformule is dat ze nooit verveeld. Het eerste restaurant, Popo in Utrecht bestaat al vijfentwintig jaar en in al die tijd is de kaart slechts miniem gewijzigd. Sterker nog als we iets veranderen dan is dat het gesprek van de dag in het restaurant en dan wil iedereen dat we het weer terugdraaien. Een mooier compliment kunnen je gasten je bijna niet maken, vind ik.”

Honderdvijftig gasten kan het restaurant tegelijkertijd herbergen, dat lijkt een volle boel, maar de huisvesting van is niet er niet een van dertien in een dozijn. ,,We zitten in een bijzonder pand”, vertelt Bus: ,,Het leuke van deze locatie is namelijk dat het restaurant uit verschillende kamers bestaat. Ook wanneer we alle 150 stoelen benutten dan nog heerst er een intieme sfeer en datzelfde geldt ook wanneer er veel minder gasten zijn.”

u Popocatepetl Amersfoort, Lieve Vrouwestraat 4-10, Amersfoort, telefoon: 033 - 463 01 55, amersfoort@popo.nl

advertentie