Cocorico 40 jaar haarwerkspecialist

Ondernemend

AMERSFOORT - Al 40 jaar biedt Cocorico op een zeer professionele manier de oplossing voor iedereen die met haarverlies te maken heeft. In al die jaren is de zaak van modisch naar medisch uitgegroeid.

,,Mijn moeder Corry Westbonk, die een kapperszaak boven de radio- en televisie winkel van mijn vader aan de Langestraat had is in 1970, nadat we verhuisd waren naar de Leusderweg, begonnen met haarwerken. Ze wilde met inmiddels drie kinderen daar in de buitenwijk weer wat om handen hebben. In die jaren waren haarstukken echt in de mode. Ze had op een gegeven moment 10 dames in dienst, die net als de Tupperware party’s aan huis kwamen.

Wie haarproblemen had en meer privacy wilde kwam naar de kapsalon. Zo richtte de zaak zich steeds meer op klanten die om medische redenen een pruik nodig hadden, zeker toen begin jaren ‘80 de chemokuren kwamen. Maar we hebben ook veel klanten met de ziekte Alopecia, waarbij mensen geheel kaal worden of plukken haar verliezen. Daarnaast kan medicijngebruik ook de reden zijn. Ik ben ermee opgegroeid en hielp altijd al mee. Toen mijn moeder er op haar zestigste mee ophield, heb ik de zaak overgenomen. Inmiddels heeft mijn dochter Anouk ook die interesse. Ik heb het nooit gestuurd ze heeft het gewoon en daar geniet ik enorm van. Ze helpt me al met de administratie, heel fijn want ze is daar erg goed in en zo heb ik mijn handen vrij voor het creatieve”, aldus eigenaresse Els Herngreen.

Cocorico, lid van het Top Haarwerkers Gilde, levert alleen haarwerken van hoge kwaliteit, die gaan van echt haar tot kunstvezel. “We hebben een bestaande collectie van ruim 500 pruiken, die gemodelleerd worden naar de persoon. Klanten kunnen ook op bestelling een haarwerk laten maken. Ik ben ook kapster, dus kan ik het geheel helemaal op maat knippen en desgewenst onderhouden. Het totaalplaatje moet kloppen en daar nemen we in onze zaak, die veel privacy biedt, alle tijd voor. De klant moet bovenal zichzelf blijven.

Door de ruime ervaring en beheersing van vele technieken, kan alles in overleg helemaal worden toegesneden op de persoon, hetgeen het beste natuurlijke resultaat garandeert. Ik heb klanten in de leeftijd van 4 tot 104 en kom desgewenst ook bij de mensen thuis. Tevens bieden we een vervoer service en wordt een deel vergoed uit de basisverzekering. Ik kan dat rechtstreeks, door mijn contacten met alle verzekeraars. We bieden een ruime parkeergelegenheid voor de deur en zijn rolstoel toegankelijk. Na zeventien jaar vind ik mijn vak nog altijd heerlijk om te doen, je kunt echt het verschil maken”.

u Cocorico, Vincent Hamanerf 5, Amersfoort, telefoon 033 - 4801919, www.cocorico.nl

advertentie