Brecheisen makelaars sterk in regio

Ondernemend

Een echte deskundige van vlees en bloed wint het van internet. ,,In een emotioneel proces als de aankoop of de verkoop van een woning zoekt de consument toch steeds meer naar het persoonlijke contact met de makelaar. Om over de deskundigheid maar te zwijgen, die heb je onder deze marktomstandigheden meer dan nodig”, aldus Van den Bogerd: ,,Deskundigheid en zichtbaarheid zijn juist nu erg belangrijk. Niet voor niets zit ons kantoor op een mooie zichtlocatie, want iedere toevallige voorbijganger kan een koper worden.”

AMERSFOORT - Met kantoren in Amersfoort, Utrecht, Houten, Nieuwegein en Vleuten-De Meern is Brecheisen een echte regio-Utrecht-specialist. Makelaar Carole van den Bogerd vertelt over de sterke punten van Brecheisen. ,,We zijn een allround makelaar. We hebben alle disciplines in huis. Op die manier kunnen we onze cliënten een totaalplaatje bieden zonder dat ze hoeven te shoppen. Verder kunnen we door onze kantoren iemand die binnen de provincie een woning zoekt, prima van dienst zijn.”

Heldere communicatie tussen makelaar en cliënten is ontzettend belangrijk vindt Van den Bogerd ,,Ik ben altijd eerlijk en neem beslist geen blad voor de mond”, vertelt ze: ,,Elkaar begrijpen, is ontzettend belangrijk. We gaan immers voor dezelfde missie, een woning verkopen zo dicht mogelijk tegen de vraagprijs aan in een zo kort mogelijke periode. In deze markt betekent dat dat je beslist niet moet overvragen. Kopers kunnen zich veroorloven kritisch te zijn en als verkoper moet je je realiseren dat je er niets aan hebt wanneer de koop keer op keer afketst op een te hoge prijs. Wanneer een woning te lang te koop staat, beginnen kopers zich af te vragen of er misschien een addertje onder het gras zit. Dit is natuurlijk niet het geval maar een reële prijs daar is iedereen mee gebaat.”

De presentatie van de woning is natuurlijk een ander hot item. ,,Een huis moet opgeruimd en goed onderhouden zijn”, vertelt Van den Bogerd: ,,Veel dingen spreken vanzelf en daarbij adviseer ik, als makelaar, zelf ook hoe je de woning het beste kunt presenteren. Voor een bezichtiging neem ik altijd ruim de tijd. Dat is niet een bezoek, dat je in een kwartier afraffelt, daarvoor hangt er te veel van af. Dit is dé kans om een woning te verkopen. Ik probeer na afloop altijd nog even te gaan zitten met de bezoekers om de woning te evalueren en wellicht vragen te kunnen beantwoorden of twijfels weg te kunnen nemen. Kortom de bezoeker enthousiast maken. En tenslotte is het nabellen na een bezichtiging erg belangrijk, want ook al wordt het geen koop, dan is het wel belangrijk het waarom te weten.”

u Brecheisen Makelaars Amersfoort, Utrechtseweg 3, telefoon: (033) 451 25 00, fax: (033) 451 25 05, amersfoort@brecheisen.nl, www.brecheisen.nl

advertentie