Zonder opsmuk Eten bij De Vereeniging

Ondernemend

AMERSFOORT - Eten bij de Vereeniging voor gemakkelijk, gezond genoegen, aldus de website van het restaurant. En dat verwoordt precies wat Nathalie Feld met haar onderneming in de oude Zeepfabriek aan de Eem wil.

Feld: ,,Veel mensen hebben tegenwoordig een behoorlijk hectisch bestaan en nemen geen tijd om te koken. Dan komt er al snel een snack of een magnetronmaaltijd op tafel. Lekker natuurlijk, maar niet altijd even gezond. Voor wie op drukke dagen toch gezond en lekker wil eten, biedt Eten bij de Vereeniging het perfecte alternatief. We serveren snel een smakelijke en voedzame maaltijd voor een redelijke prijs.”

,,Niets moet, ontmoeten mag. Je kunt aanschuiven, alleen met de krant, met je partner of vrienden, onder het genot van een genoeglijke conversatie en dan weer ieder zijns weegs.” Dat concept slaat aan bij het Amersfoortse uit-eten-publiek. ,,We zijn pas een paar maanden open en er zijn nu al gasten die twintig keer bij ons gegeten hebben, als dat geen compliment is”, aldus Feld.

Een ander compliment is het feit dat een gast tegen zijn partner verzuchtte: ,,Heerlijk. Dit koken we thuis ook wel eens”. ,,En dat is immers zo”, vertelt Feld: ,,Onze gerechten zijn gezond en smakelijk net zoals thuis. Bij ons staat iedere dag iets anders op het menu. Het enige vaste gegeven is dat we twee voorgerechten, twee nagerechten en drie hoofdgerechten hebben - vis, vlees en vegetarisch. Wat die gerechten zijn, bepalen wij op de dag zelf, want we gebruiken dagverse ingrediënten. De groenteman belt ons vaak op met wat hij die dag in de aanbieding heeft. De gerechten komen iedere dag zo rond drie uur op de website, facebook en twitter. Alles onder het mom van op is op, want als het op is dan verzinnen we een nieuw gerecht. Het is dus echt eten wat de pot schaft bij ons.”

Naast het diner serveert Eten bij de Vereeniging ook koffie met gebak, een borrel en lunch. ,,En die is even duidelijk, betaalbaar en lekker als het diner”, vertelt Feld: ,,Verse sappen en goed belegde broodjes, een uitsmijter, tosti, soep of salade. Ook met je collega’s en zakelijke relaties kun je bij ons terecht voor een snelle lunch, koffie of borrel. Er is goede parkeergelegenheid aan de Eemlaan, het centrum en station zijn op loopafstand.”

Eten bij de Vereeniging dus, bij mooi weer buiten op het schitterende terras aan de Eem. En binnen in de oude Zeepfrabriek van Rohm en Haas, het creatieve hart van de stad. Een geweldig plekje zonder opsmuk voor gemakkelijk, gezond genoegen.

u Eten bij de Vereeniging, Kleine Koppel 36, Amersfoort. Reserveren is handig vanaf 8 personen. Telefoon: 033-7520332, eten@devereeniging.nl, www.devereeniging.nl.

advertentie