Afbeelding

Weekoverzicht: 36 inbraken

13 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Inbrekers hebben de afgelopen week in Amersfoort 36 maal hun slag geslagen.

In de wijk Kruiskamp werd zes maal ingebroken, waarvan drie pogingen. Het merendeel van de inbraken werd gepleegd door openbreken van deuren of ramen. De tijdstippen van inbraak zijn heel divers.

In het Soesterkwartier werd vijf keer ingebroken (waaronder een insluiping) op diverse wijzen. Alle inbraken vonden aan de achterkant van de woningen plaats in de avond of nacht. In Liendert werd vijf maal ingebroken. Favoriete pleegtijd was hier middag en avond. De werkwijze van de dieven was verschillend.

De politie heeft een aantal inbrekers gearresteerd. Zo zijn afgelopen week in het Soesterkwartier drie mannen uit Amersfoort aangehouden. Eén van hen was op het balkon van een woning geklommen. Na een melding van twee getuigen konden de mannen aangehouden worden. De mannen zijn 24, 25 en 31 jaar oud.

In Kruiskamp werden na een controle vier jongens uit Amersfoort aangehouden. In het voertuig waarin zij zaten werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. De jongens hebben de leeftijd van 16, 17, 19 en 18 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie