Afbeelding
pixabay

Anderhalf jaar cel geëist voor bezit wapen waarmee neefje werd gedood

30 maart 2022 om 11:59 Misdaad

AMERSFOORT (ANP) Tegen een 22-jarige man uit Amersfoort is woensdag bij de rechtbank in Utrecht anderhalf jaar cel geëist voor verboden wapenbezit, drugshandel en het stelen van de mobiele telefoon, de bankpas en het id-bewijs van zijn zwaargewonde neefje. Het neefje werd per ongeluk neergeschoten door de jongere broer van de verdachte en overleed later in het ziekenhuis.

Tegen de moeder en de broer van de 22-jarige man werden dinsdag celstraffen geëist wegens dood door schuld van hun 15-jarige neefje en grove nalatigheid. De 52-jarige moeder van het gezin belde wel de hulpdiensten, maar verzweeg dat de jongen even daarvoor door een kogel geraakt was uit het pistool dat haar toen 16-jarige zoon Youssef in huis had gevonden.

SPELEN MET PISTOOL Het pistool was van zijn oudere broer. Youssef en zijn 15-jarige neefje speelden daar die bewuste 28ste april mee op de slaapkamer van Youssef. Buren en de vader van het gezin hoorden het schot toen het wapen per ongeluk afging. De moeder, die zich in de kamer ernaast bevond, houdt vol dat ze het schot niet gehoord heeft, maar sprak daar later in afgeluisterde gesprekken wel over.

De moeder belde 112, omdat haar neefje onwel zou zijn geworden. De hulpdiensten zagen de schotwond niet, omdat de kogel via een bilplooi het lichaam in was gegaan. Ze gaven de jongen bloedverdunners, omdat hij mogelijk hartproblemen had. Dat was niet gebeurd als ze geweten hadden dat de jongen een kogel in zijn lijf had. In het ziekenhuis overleed de jongen. Uit sectie bleek later dat de bekkenslagader was doorboord waardoor de jongen doodbloedde.

WAPEN VERSTOPT Het wapen werd meteen na het incident verstopt en is niet meer teruggevonden. De oudere broer had niets met het schietincident te maken, maar was wel de eigenaar van de revolver. Ook wordt hij verdacht van drugshandel. In zijn kamer werd heroïne gevonden en materiaal om handelshoeveelheden drugs in te verpakken.

Tegen de moeder werd een half jaar cel geëist, tegen de jongste broer vijftien maanden jeugddetentie, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet op 26 april uitspraak in alle drie de zaken.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie