José Geurtsen ontvangt bloemen en een beeldje
José Geurtsen ontvangt bloemen en een beeldje Margreet Gorter

José Geurtsen-Krijnen neemt afscheid van de Zonnebloem

25 april 2022 om 15:05 Lokaal Deel je nieuws

José Geurtsen heeft na 12 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de Zonnebloem afdeling Amersfoort Emiclaer. Door ziekte kon zij helaas niet op de laatste vrijwilligersvergadering zijn, maar het bestuur heeft haar op 22 april jl. in het zonnetje gezet met bloemen en een beeldje van waardering.

José heeft maar liefst 12 jaar lang het bezoekwerk van de Zonnebloem in Emiclaer gecoördineerd. Ze zegt daar zelf over: “Het is zulk dankbaar en mooi werk, het geeft veel energie als je het leven van een deelnemer met een fysieke beperking kunt verrijken door een match te maken met een vrijwilliger. Je ziet vaak hechte vriendschappen ontstaan. Ik heb dit werk met veel plezier gedaan”. Omdat haar bestuurstermijn van 12 jaar erop zit heeft José het stokje overgedragen aan haar opvolgster Toos Bax. De Zonnebloem bedankte José voor haar fantastische inzet in de afgelopen 12 jaar.

De Zonnebloem                                                                           Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

Wij laten ze niet zitten
Ook in Amersfoort zijn vrijwilligers van de Zonnebloem actief. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is veel vraag naar bezoekwerk en 1-op-1-activiteiten en daarom zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. 

Kom kennismaken!                                                                        Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. De Zonnebloem koppelt nieuwe vrijwilligers als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses.. Of je helpt mee met het organiseren van uitjes: dit varieert van een themamiddag tot een bezoek aan de Floriade, het theater of het strand. Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Kom kennismaken. Dan bekijken we samen waar je interesses liggen en hoe je je het beste in kunt zetten. Neem contact op met Nora Dankers, email: nora.dankers@zonnebloem.nl of telefoon: 06-46268910.

Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken! Er kan zoveel meer dan je denkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie