Vera van Brakel
Vera van Brakel Vera van Brakel

Bijzondere vlogs Vera van Brakel

Lokaal Deel je nieuws

“Ambitie en passie gaan niet met pensioen”

Deze uitspraak van Hedy d’Ancona is Vera van Brakel op het lijf geschreven. De journalist en presentator begon aan het begin van de coronapandemie met het maken van filmpjes met haar smartphone. Vera: “Ik wilde wat lichtheid brengen in het bestaan van de mensen. Zwaarte was er al genoeg. Mijn vlog moest wat vrolijkheid brengen zonder dat het gemaakt positief was. Ik koos voor echtheid. Gewoon mezelf laten zien in mijn dagelijkse leven, mét wat extra inhoud, een interviewtje, een kleine reportage, mooie beelden van mijn stad.” (uit: https://www.65plus.nl/weblog/column-vera-van-brakel)

De filmpjes vonden al snel gehoor bij een groeiende groep volgers en maakten van Vera van Brakel een nog meer bekende Amersfoorter en graag geziene gast bij televisieprogramma’s. Bij Omroep MAX mocht zij aanschuiven en ook Trouw en het Magazine ZIN interviewden Vera over VeraVlogt, zoals de vlogs heten. Voor ouderenorganisatie KBO-PCOB maakt Vera vlogs met bekende senioren zoals Hedy d’Ancona, Evert ten Napel en George Baker. Met als absolute topper: acteur Paul van Gorcum. Die vlog gaat naar de 5000 kijkers. 

De vlogs van Vera tijdens corona zijn opgenomen in de coronacollectie van Archief Eemland.  

 ”De afgelopen twee jaar was het voor mij, net als voor heel veel Nederlanders, een heftige tijd” vertelt Vera. ”Ik werd geconfronteerd met ziekte en zorgen. Maar het was ook een geweldige tijd. Het vloggen heeft mij zoveel gebracht. Sowieso heb ik weer ervaren dat een mens bijna  alles kan leren, ook als hij of zij senior is. Door veel instructievideo’s te kijken, heb ik mezelf bijvooreeld leren monteren. Maar ik heb ook zoveel mooie, lieve en wijze mensen ontmoet. Regelmatig gebeurt dat ook  spontaan, zoals die keer dat vogelaars de Kwak, een bijzondere vogel, lagen te fotograferen in de Eemhaven. Helemaal euforisch waren ze. Dat is dan een cadeautje voor mijn vlog. Vooral als ik met één van hen een leuk interviewtje kan maken. Dan ben ik in mijn element.” 

Wilt u net als Vera uw herinneringen aan corona delen zoals foto’s, filmpjes en meer? Kijk dan op www.archiefeemland.nl. 

advertentie