André Groothuizen Muis
André Groothuizen Muis Heleen Jonkman

Rietveldpaviljoen toont pas aangekochte kunst Amersfoort in C

4 februari 2022 om 09:14 Lokaal Deel je nieuws

Tot nu toe werd vooral werk van Amersfoortse kunstenaars van voor 1990 aangekocht uit het budget van gemeente. Amersfoort in C heeft daarom het afgelopen jaar naar de meest recente Amersfoortse kunstgeschiedenis gekeken en representatieve kunstwerken uit het tijdvak 1990 – 2020 verworven voor zijn collectie. Het Aankoopbudget Beeldende Kunst komt via deze weg ten goede aan de Amersfoortse kunstenaars én is een duurzame investering in de Amersfoortse collectie van Amersfoort in C. 

Met medewerking van 033fotostad laat Amersfoort in C deze maand de 15 recente kunstaankopen nu voor het het eerst zien in het Rietveldpaviljoen van 3 tot 27 februari 2022. Werk van de kunstenaars Sadik Kwaish Alfraji, Jitske Bakker, Henk van den Bosch, Ron Jagers, Frans Kanters, John Konijn, Bob Kovel, Emile van der Kruk, Martin Luijendijk, Jolande Meulendijks, Rob Negrijn, Frans Ottink, Jan Ros, Anna Skubisz en André Groothuizen. 

Het Rieveldpaviljoen is geopend van donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur. Reserveren wordt aanbevolen via www.033fotostad.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie