Jelte Vrijhoef, CIO en mede-oprichter van het in Amersfoort gevestigde Deliverect
Jelte Vrijhoef, CIO en mede-oprichter van het in Amersfoort gevestigde Deliverect Deliverect

Amersfoort/Gentse Food Tech scale-up haalt 150 miljoen US dollar op om de online maaltijdbestellingen voor restaurants te automatiseren

Lokaal Deel je nieuws

AMERSFOORT/GENT, 25 januari 2022- Deliverect, de scale-up die online maaltijdbestellingen voor meer dan 20.000 locaties in 30 landen vereenvoudigt, heeft vandaag aangekondigd dat het een Series D financieringsronde van $150 miljoen USD heeft afgerond. De ronde werd geleid door Coatue Management LLC en Alkeon Capital Management, samen met bestaande investeerders OMERS Ventures, DST Global, Redpoint Ventures, Newion en Smartfin. De nieuwe investering brengt het totaal geïnvesteerde bedrag op USD 240 miljoen en de bedrijfswaardering op USD 1,4 miljard.

Het SaaS-platform van Deliverect, opgericht in 2018, automatiseert de online bestellingen van restaurants vanaf één centraal punt, waarbij bezorg-, tafelapp- of afhaalverzoeken van diensten als Uber Eats, Takeaway.com, Deliveroo en Shopify worden aangenomen en rechtstreeks naar de keuken worden overgebracht. Zowel kleine onafhankelijke restaurants als grote wereldwijde ketens zoals Kentucky Fried Chicken (KFC) gebruiken Deliverect om hun maaltijden naar de klant te brengen.

Deliverect zal de investering aanwenden voor productontwikkeling en uitbreiding, waarbij naast restaurants ook convenience stores en supermarkten bediend zullen worden. Via Deliverect zijn inmiddels 100 miljoen bestellingen verwerkt, met een snelgroeiend gemiddelde van 1,5 miljoen per week in 2021. Om klanten nog beter te ondersteunen, lanceert Deliverect een speciale App Store.

Zhong Zu, CEO en medeoprichter van Deliverect: “Door de toenemende digitalisering zien we dat het niet alleen voor restaurants, maar ook voor supermarkten en convenience stores belangrijk is om hun online bestellingen te managen om aan de klantverwachting te voldoen. Kant-en-klare maaltijdbezorging wint snel aan populariteit, vooral bij millennials en Generation Z-shoppers. Deze financiering zal ons helpen om honderd duizenden horecaondernemers te kunnen bedienen. We kijken enorm uit naar de volgende fase van Deliverect - als marktleider in de automatisering van online maaltijd bestellingen.”

Robert-Jan Goes, operationeel verantwoordelijk bij De Pizzabakkers: “In 2020 hebben wij ons eigen online bestelkanaal opgezet met Deliverect. We hebben een workflow gecreëerd waarbij online bestellingen automatisch in onze kassa’s terecht komen. Dit voorkomt fouten en het ticketmanagement in de keukens blijft overzichtelijk. Ook kunnen we onze menu’s zelfstandig en real-time bijwerken op al onze kanalen. We zijn er trots op dat het ons lukt onze gasten op een eenvoudige manier pizza’s aan te bieden, met de kwaliteit waar De Pizzabakkers om bekend staat.”

“Deliverect stroomlijnt de on-demand besteleconomie met zijn omnichannel platform dat consumenten verbindt met toonaangevende restaurants en brands”, zegt Mark McLaughlin, General Partner bij Alkeon Capital. “De oprichters van Deliverect hebben het sterkste team in hospitality opgeschaald om hun ambitieuze roadmap en vernieuwende technologie naar nieuwe markten te brengen.”

Sebastian Duesterhoeft, General Partner bij Coatue voegt toe: “De techzijde van restaurants vormt een miljardenmarkt. Deze wordt onder meer gevoed door veranderend consumentengedrag vanwege de aanhoudende pandemie, door de noodzaak om zich aan te passen aan het steeds veranderende landschap van bezorgnetwerken, en door verschuivingen in de foodservice retail, met bijvoorbeeld dark kitchens en virtuele restaurantmerken. Wij zien dat Deliverect inspeelt op deze trends met als doel een marktleider te worden, vanuit hun missie om restaurants wereldwijd te versterken. We zijn verheugd om samen te werken met Zhong en het team.”

Over Deliverect
Deliverect is een SaaS-bedrijf dat het online beheer van maaltijdbezorging vereenvoudigt. Deliverect zorgt voor een naadloze integratie van online bestellingen via bezorgkanalen (zoals Uber Eats, Deliveroo, Takeaway.com) waardoor 20.000+ horecavestigingen hun operationele diensten, de klanttevredenheid en hun omzet kunnen verbeteren. Deliverect is in meer dan 30 landen actief en restaurantketens en FMCG’s als Takumi Ramen, Balls & Glory, Poule & Poulette en Unilever vertrouwen op Deliverect, evenals kleine en middelgrote restaurants en dark kitchens wereldwijd. 

advertentie