Schrijver Paul Thuis
Schrijver Paul Thuis Mariet Thuis-Roesink

Leusdense auteur Paul Thuis schrijft novelle in boek Bekroning

Lokaal Deel je nieuws

TIEN SCHRIJVERS “Tien schrijvers van een jaar geleden zijn bij elkaar gaan zitten en hebben hun inspiratie uit hun eigen eerder verschenen boek gehaald. Bij mij is dat ‘Krassen op aarde’. In de Bekroning worden bijrollen hoofdrollen en zijpaden worden hoofdwegen. Terloopse gebeurtenissen blijken niet zo alledaags als eerder gedacht. Metgezellen hebben verborgen agenda’s en geduchte vijanden blijken onverwachtse kwetsbaarheden te bezitten. In het nieuwe boek staan 10 pareltjes van de groep schrijvers van het najaar 2020. Ook ik heb een novelle hiervoor geschreven, getiteld ‘Slotakkoord’. Alle verhalen in deze gezamenlijke Bekroning hebben een connectie met eerdere romans. Het zijn 10 novellen die volledig op zichzelf staan. Ieder verhaal heeft een eigen stijl en inhoud. Mijn novelle is in het verlengde van mijn eerder verschenen debuutthriller Krassen op aarde”.

THRILLER De Leusdenaar wil zichzelf graag als thrillerschrijver profileren. “Een aantal jaar geleden heb ik de Tomas Ross Crime schrijfwedstrijd gewonnen en dat stimuleerde me om een volwaardige thriller te schrijven. Nu heb ik een novelle geschreven in het verlengde van mijn eerste boek.  En dat is ‘Slotakkoord’ geworden. Het is een novelle en thriller over een wereld van onachtzaamheid, slordigheid en belangenverstrengeling bij defensie en speelt zich af tegen het decor van een militaire missie naar Mali, landelijke politiek en bezuinigingen bij defensie.”

TOEKOMST Op de vraag of hij meer thrillers gaat schrijver, zegt hij: “Ik ben bezig met een nieuwe thriller. Ik kan prijsgeven dat het zich afspeelt in de financiële wereld. Maar de komende tijd wil ik me eerst bezig houden met de lancering van de Bekroning.”

Nuis meer te lezen over deze prachtige kroon. BEKRONING is gelanceerd en is nu al te bestellen bij Godijn Publishing.

Bekroning is in iedere boekhandel en online verkrijgbaar en kost 19,99 Euro. Het boek is ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

advertentie