Het docententeam (deels) van Natuuropleiding
Het docententeam (deels) van Natuuropleiding Jasper Timmermans

Natuuropleiding van start

Lokaal Deel je nieuws

REGIO Voor wie een ‘groen hart en oog’ heeft, maar graag wat bijleert start binnenkort Natuuropleiding. In de loop van een jaar leer je stapsgewijs meer over de natuur in brede zin.

[BREDE BASISKENNIS] Natuuropleiding is een initiatief van herborist en natuurcoach Monique Könings, die samen met tien docenten de opleiding vorm geeft. Zij maakt zich zorgen over de natuur en ziet de behoefte van mensen om haar heen om meer over de natuur te leren. Tegelijkertijd merkt Könings ook dat men door de bomen het bos niet meer ziet: er is zóveel aanbod, waar start je? Veel opleidingen gaan specifiek over één onderwerp en meer de diepte in of hebben tot doel deelnemers op te leiden tot docent, trainer, of coach. Interessante excursies zijn vaak eenmalig,  gericht op één onderwerp en daardoor beperkt. Natuuropleiding is een basisopleiding die juist in de breedte meer vertelt over de natuur waarin natuurbeleving centraal staat. Niet door klassikaal binnen naar mooie foto’s te kijken, maar juist door op pad te gaan.

[SEIZOENEN IN HET NATUURRIJK] In het ritme van de seizoenen staat steeds een ander natuurrijk centraal. In de lente duik je in de wereld van mineralen, geologie en edelstenen. In de zomer staat het plantenrijk centraal en komt o.a. bushcraft, eten uit de natuur en de wereld van bomen aan bod. In de herfst staat het dierenrijk centraal. Je gaat speuren naar sporen, kijken en luisteren naar de hertenbronst en je verwonderen over kleine (minder populaire) beestjes. In de winter staat het ‘mensrijk’ centraal, als natuurrijk, maar je kijkt ook naar jezelf. De docenten hebben hun eigen expertise waar ze enthousiast over vertellen.

[CURSUSLOCATIES] De lessen worden veelal in de regio gegeven. Zo zijn er een aantal in De Struintuin van De Groene Belevenis (Leusden), maar ook in het Panbos en edelstenenwinkel Karbonkel, beide in Zeist. De lesdagen in Zuid-Limburg en Zeeland zijn opvallend; dit zijn de enige lessen buiten de regio.

[AANMELDEN] Natuuropleiding start op zaterdag 19 maart en is 2x per maand, gedurende een jaar. Voor meer informatie en inschrijving: www.natuuropleiding.nl

advertentie