Mary Claassens van Projecthuis Madiba (links) ontvangt een schoolplanner uit handen van uitgeefster Ilse van der Stoep (rechts).
Mary Claassens van Projecthuis Madiba (links) ontvangt een schoolplanner uit handen van uitgeefster Ilse van der Stoep (rechts). Els van Geijn-Oomen

Deel schoolplanners van ‘blokkeerschip’ Ever Given naar Madiba

Lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 23 november ontving Mary Claassens van maatschappelijk centrum ‘Projecthuis Madiba’ twee dozen Schoolplanners uit handen van uitgeefster Ilse van der Stoep. De Schoolplanners zijn afkomstig van het containerschip Ever Given, dat 5 dagen lang het Suezkanaal blokkeerde en vervolgens 3 maanden aan de ketting lag in het Grote Bittermeer.

Om haar vaste klanten te kunnen bedienen liet Stoepkrijt, de uitgeverij van de Schoolplanner, in de zomer een extra oplage drukken van de Schoolplanner XXL, een agenda die middelbare scholieren helpt hun huiswerk te plannen. Toen het schip met de eerste oplage uiteindelijk in de haven van Rotterdam aankwam, ontstond een overschot aan Schoolplanners in de opslag van de uitgeverij. Een deel van die agenda’s is nu geschonken aan Projecthuis Madiba, waar ze worden uitgedeeld aan leerlingen die daar huiswerk- of studiebegeleiding volgen. Eerder gingen al een paar dozen Schoolplanners naar Voedselbank Gooi en Eemland. Stoepkrijt wil hiermee kinderen van ouders met een krappere beurs helpen hun corona-achterstanden weg te werken.

Mary Claassens van Projecthuis Madiba (links) ontvangt een schoolplanner uit handen van uitgeefster Ilse van der Stoep (rechts).
advertentie
advertentie