Veelzijdig kunstenaar Johannes Neven heeft psalm 8 op muziek gezet en geschilderd!
Veelzijdig kunstenaar Johannes Neven heeft psalm 8 op muziek gezet en geschilderd! Inge Neven

Kunstenaar Johannes Neven exposeert

Lokaal Deel je nieuws

Veenendaals kunstenaar Johannes Neven exposeert met een van zijn werken van 27 juli tot 4 september 2021 in de Joriskerk in Amersfoort. Hij doet dat met andere kunstenaars van kunstenaarsvereniging KORF. Het thema van de expositie is “Ode aan de natuur - met het oog op de Schepper”

Tijs Huisman voorzitter kunstenaarsvereniging Korf: “Johannes Neven ontmoeten, betekent  iemand ontmoeten die bescheiden en vriendelijk is. Vergist u zich niet, achter deze vriendelijke persoon schuilen veel talenten. Zijn werk als kunstenaar is opvallend. Jan staat voor zijn vak en verstaat zijn vak. Zijn schilderij ‘Psalm 8’ laat zien dat Neven ook geïnspireerd wordt door Bijbelse thematiek. De vertaling in beeld en kleur is zeer verrassend en bewijst zijn originele vakmanschap, los van stereotypen en clichés.”

Prachtige stillevens en portretten

Geen wonder, want hij heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Zijn artistiek oeuvre heeft in de loop een behoorlijk aantal prachtige stillevens  opgeleverd, wanddecoraties, portretten. Opdrachten van particulieren, stichtingen e.d. zorgden dat er leven in de brouwerij was.

Als u niet weet wie deze boeiende en veelzijdige man is, dan moet u eens door de Stationsstraat rijden. Misschien komt u dan een vriendelijk-ogende man met een klein baardje tegen, of hoort u uit huisnummer 3 muziek klinken. Daar is het ensemble Neven aan het oefenen, zingen, vioolspelen, dwarsfluitspelen, blokfluitspelen. U raadt het al wie daar de dirigeerstok zwaait: Johannes Neven! Neven heeft veelzijdige talenten en interesses.  

Bekijk zijn verrassende composities, de kleurnuances, het vormritme en ‘luister’ naar zijn muzikale schilderwerken op www.janneven.nl

advertentie