Taalcafé Amersfoort: Nederlands spreken voor anderstaligen

Lokaal nieuws

Nieuwe mensen leren kennen en tevens je Nederlands oefenen? Dat doe je in het Taalcafé Amersfoort op woensdag 19 maart! Onder het genot van een drankje voer je leuke gesprekken met interessante mensen. Iedere derde woensdagavond van de maand om 19.30 uur in Long John's pub, Krankeledenstraat 20.

Het Taalcafé Amersfoort is bedoeld voor mensen uit Amersfoort en omgeving die het Nederlands niet als moedertaal hebben en de taal graag beter willen spreken. Nederlanders en anderstaligen praten in groepjes in het Nederlands en delen ervaringen over de Nederlandse cultuur of het thuisland. Het Taalcafé is dus een prima plek om Nederlands te spreken en sociale contacten op te doen.

Het Taalcafé wordt mede georganiseerd door het NVA, Centrum voor Duurzame Inburgering. Het NVA zorgt voor enthousiaste Nederlandse taalcoaches. Voor deelname is basiskennis van het Nederlands nodig. Deelname is gratis, je betaalt alleen je eigen consumpties. Je hoeft je niet aan te melden.

Het NVA wil dat iedereen meedoet in de samenleving. We helpen anderstaligen om zo snel mogelijk alles zelf te kunnen doen en regelen. Hiervoor bieden we verschillende diensten zoals taallessen, computertrainingen, activiteiten bij het Vrouw en Kind Centrum en begeleiding richting werk. Bij het NVA is plaats voor ontmoeting en het ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden: voor iedereen die net in Nederland is komen wonen of hier al langer is.

advertentie