Aftrap nieuwe aanpak Schoolsportkampioenschappen

Lokaal nieuws

Wethouder Buijtelaar onderstreept belang en waarde van alle Amersfoortse schoolsporttoernooien tijdens de start van het 76ste schoolvoetbaltoernooi bij VV Hooglanderveen.

Op woensdagmiddag jongstleden deed Buijtelaar de aftrap van het schoolvoetbaltoernooi 2014. Tijdens de aansluitende bijeenkomst met een aantal sportieve basisscholen presenteerden SRO en de Amersfoortse Sport Federatie (ASF) vervolgens de plannen rondom de schoolsportkampioenschappen. Het doel van de aanpak is het oprichten van een sportieve competitie tussen verschillende basisscholen gedurende het jaar. Met de nieuwe aanpak worden de verenigingsactiviteiten effectiever onder de aandacht gebracht van schooljeugd en worden de schoolsporttoernooien onderling verbonden tot een integraal kampioenschap.

Verenigingen

In de aanloop naar een schoolsporttoernooi kunnen verenigingen met clinics en een naschoolse competitie leerlingen de mogelijkheid bieden zich voor te bereiden op het toernooi. Deze activiteiten vergroten het plezier in de sport en laten de jeugd al op jonge leeftijd kennismaken met verschillende sporten. Een groot bijkomend voordeel is dat er veel jeugd wordt bereikt die die nu nog niet sport.

Blijf op de hoogte van de schoolsportkampioenschappen in Amersfoort via Facebook: https://www.facebook.com/AmersfoortseSchoolsportkampioenschappen

advertentie