Kunst/Cultuurdebat hard nodig

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Aanstaande woensdag 12 maart vindt er een apart verkiezingsdebat plaats over de uitdaging waar de Kunst en Cultuur voor staan. Het lijkt erop dat beiden als eerste getroffen gaan worden door nieuwe bezuinigingen. Voor Amersfoort Anders aanleiding om de politieke collega’s te vragen deel te nemen aan een debat hierover. Een debat waar de vele Kunst- en cultuurverenigingen en instellingen van harte voor zijn uitgenodigd.

Arya Tariverdi, de nummer 4 op de lijst van Amersfoort Anders, wil een lans breken voor de kunst- en cultuur in Amersfoort. “We beseffen vaak niet dat heel veel kleinere initiatieven, maar ook de festivals, net zo goed de dupe zijn van bezuinigingen als een grote organisatie als Amersfoort in C. Een actieve kunst en cultuursector draagt bij aan een aantrekkelijk Amersfoort, maar ook aan het woongenot van mensen. Zorgvuldige besluitvorming is het minste wat je kunt doen.”, stelt de Amersfoorter die zelf ook actief is met SCENECS, het internationale debutanten filmfestival.

Het debat zal worden geleid door Ben Groenendijk, Hoofdredacteur bij de NTR. Hij zal dat doen aan de hand van 3 stellingen:

01- Amersfoort verdient een professionele lokale omroep.

02- Kunst en cultuur moet meer mensen bereiken.

03- Aandacht en budget ook voor kleine amateurkunstverenigingen en niet alleen voor grote initiatieven.

De avond begint om 19.30 uur en is DE kans om de plaatselijke politici het vuur aan de schenen te leggen als het gaat om kunst, cultuur en de lokale omroep.

Dit debat vindt plaats bij Bibliotheken Eemland, locatie Zonnehof, Zonnehof 12

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie