Het bestemmingsplan staat bouwen niet toe, wat nu?

Lokaal nieuws

Amersfoort, 6 maart 2014 - Kent u dat? U wilt graag een woning of bedrijfspand bouwen, maar het bestemmingsplan staat het niet toe. Om toch te kunnen bouwen heeft u een uitgebreide omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing nodig. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Vanaf 1 maart is de website www.omgevingsvergunninggevraagd.nl actief. Het doel van deze website is begeleiding te bieden aan particulieren, agrariërs, ondernemers en zorgaanbieders bij de procedure voor de omgevingsvergunning.

Voor een omgevingsvergunning moeten meestal diverse specialistische onderzoeken worden verricht. De onderzoeksresultaten zijn nodig voor een goede ruimtelijke onderbouwing van de gewenste ontwikkeling. Vaak is ook een ontwerp nodig van de inrichting van het erf van het toekomstige gebouw, voordat de gemeente kan instemmen met het bouwplan. Gemeenten vragen de initiatiefnemer deze berg informatie aan te leveren voordat ze de omgevingsvergunning verlenen.

Omgevingsvergunninggevraagd.nl biedt toegang tot een team van specialisten dat klaar staat om begeleiding te bieden in de procedure van principeverzoek tot verleende omgevingsvergunning.

Ieder initiatief is anders. Na een persoonlijk gesprek ontvangt de initiatiefnemer een op maat gesneden plan van aanpak. Hij weet dan direct waar hij aan toe is. Doordat omgevingsvergunninggevraagd.nl helpt om de juiste informatie in juiste volgorde in te dienen, kunnen overbodige kosten worden voorkomen.

advertentie