Werkbezoek Mark Rutte aan Amersfoort

Lokaal nieuws

AMERSFOORT - VVD-lijsttrekker Daniëlle van Wijngaarden ontvangt maandag 3 maart de minister-president voor een werkbezoek aan Amersfoort. Van 19.00 - 20.00 uur gaat Mark Rutte in gesprek met Amersfoorters tijdens een politiek café in De Observant. Eerder die avond zal de premier een bedrijfsbezoek afleggen bij Pot Verhuizingen.

Met zijn komst vraagt de politiek leider van Nederland aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. De aankomende periode komen er veel taken vanuit het Rijk op gemeenten af. Als lokale afdeling van een landelijke partij heb je sneller toegang tot de bewindslieden in Den Haag. Van Wijngaarden geeft als voorbeeld aan: ,,Bij de afspraken voor Knooppunt Hoevelaken, heeft onze wethouder een direct contact kunnen onderhouden. Hierdoor is er veel voor Amersfoort bereikt en blijft de afslag Hoevelaken behouden."

Goede bereikbaarheid is één van de VVD-speerpunten, meldt de partij ,,omdat dit voor veel bedrijven een belangrijke vestigingsfactor is. Deze bedrijven zorgen daarmee voorwerkgelegenheid in deze regio. Eén van die bedrijven die het moet hebben van een goede bereikbaarheid is Pot Verhuizingen. Directeur Wim Pot zal de premier rondleiden in zijn bedrijf en hem aangeven op welke wijze deze 'Hofleverancier' de economische crisis te lijf is gegaan."

advertentie