Hierna en goed mens-zijn nu: Visies vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

Op welke manier dragen verhalen en opvattingen over leven na de dood, over reïncarnatie, over het hiernamaals eraan bij dat de aanhangers ervan goede mensen (willen) zijn? Klopt het wel dat als er geen God is, alles geoorloofd is (Sartre)? Vertegenwoordigers van verschillende, in Amersfoort aanwezige levensbeschouwingen en religies vertellen vanuit hun achtergrond over hierna en goed mens-zijn nu.

Op maandag 30 januari spreekt Jorieke Rijsenbilt, vanuit het boeddhisme. Op maandag 6 februari spreekt Komal Bisseswar, vanuit het hindoeïsme. Op dinsdag 14 februari spreekt rabbijn Shimon Evers, vanuit het jodendom. Op maandag 27 februari spreekt bisschop Teus Glazemaker, vanuit het christendom. Op maandag 5 maart spreekt Chamsdha Raissouni, vanuit de islam. Op maandag 19 maart spreekt Marijn Beuling, vanuit het baha'i geloof. Op dinsdag 27 februari is er een forumgesprek met Anneke Heemskerk, vanuit het humanisme, en de inleiders van de eerste zes avonden.

De bijeenkomsten zijn in het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, en beginnen om 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur is er koffie, ontmoeting en een boekentafel. De toegang is gratis.

De avonden zijn georganiseerd m.m.v. het Amersfoorts Platform Levensbeschouwingen & Religies.

Opgave: pwtimmerman@katholiekamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie