Koningsdag in Amersfoort.
Koningsdag in Amersfoort. ANP Foto

Koninklijke familie genoot in Amersfoort

koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT ,,Wie het spreekwoord heeft bedacht van de ezel en de steen is nog nooit in de Keistad geweest. Want tegen deze steen wil je je wel heel vaak stoten!" Met deze kwinkslag bedankte koning Willem-Alexander Amersfoort en de acht omliggende gemeenten voor de ontvangst van hem en zijn familie. 

Hij noemde de samenwerking, die ook over de provinciegrens heen ging, ,,ongekend". ,,Samen met de zon hebben we een fantastisch feest gehad", aldus de de jarige koning.

,,Het is één groot feest, één groot wij-gevoel. We hebben gezien dat Amersfoort een moderne stad is van de 21e eeuw tegen een middeleeuwse achtergrond". Dat zei koning Willem-Alexander tegen de NOS.

Koningin Máxima valt vooral de humor op in het aanbod aan activiteiten. Vooral de Cliniclowns en de regioquiz vond ze grappig. ,,Overal was humor."

Prinses Amalia vindt het ,,superleuk om mee te mogen doen. We maken er samen een feest van".

HISTORIE GESCHREVEN Ook burgemeester Lucas Bolsius kijkt terug op ,,een fantastische Koningsdag". Volgens de burgemeester kwamen er voor deze gelegenheid 45.000 mensen naar de stad. Vanaf het moment dat de koninklijke familie in Amersfoort uit de bus stapte kwam er volgens Bolsius ,,veel energie en enthousiasme vrij" in de stad. ,,Je bent hier maanden mee bezig. Alles is bedacht en voorbereid, maar alles moet dan natuurlijk nog wel worden uitgevoerd. Dat is gelukt. We hebben historie geschreven", aldus Bolsius.

De Stad Amersfoort hield de hele dag een liveblog bij van de activiteiten. Kijk hier alles nog eens terug.

advertentie
advertentie