Afbeelding
St. Pieters en Bloklands Gasthuis

Amersfoortse (105) zit eerste rang tijdens Koningsdag

24 april 2019 om 17:18 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT Als de koninklijke familie straks over het Burgemeester Brouwerplantsoen loopt, heeft de 105-jarige mevrouw Werther misschien wel het beste zicht. De bewoonster van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis kan vanuit haar appartement op de eerste etage uitstekend naar de route kijken.

Jeroen van der Veer

,,Ik ga er samen met mijn familie helemaal voor zitten", zegt de 105-jarige Werther op de website van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Mevrouw heeft het Koninklijk paar in 2017 al eens ontmoet. Toen waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima voor een streekbezoek in Amersfoort. Bij de Koppelpoort mocht de toen 103-jarige mevrouw Werther-Boumeester het welkomstboeket aan Koningin Maxima overhandigen.

In februari dit jaar vierde mevrouw Werther haar 105de verjaardag.  Burgemeester Bolsius, die mevrouw Werther persoonlijk kwam feliciteren, zei: "Ik zal vragen of de koning op Koningsdag even naar u zwaait." 

Het is nu de vraag of zaterdag 27 april ook daadwerkelijk gezwaaid wordt naar mevrouw Werther, maar één ding is zeker: de inwoonster van Amersfoort gaat genieten van de komst van de koninklijke familie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie