Chillen met Mondriaan in Museumnacht

18 juli 2012 om 00:00 Cultuur

BINNENSTAD - Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE organiseren op zaterdag 25 augustusvoor de derde keer Museumnacht in Amersfoort. Museumnacht begint om 19.00 uur met een sprankelend programma van beeldende kunst, muziek en spektakel en duurt tot middernacht. Bij de derde editie werken de musea samen met festival Spoffin, dat in het zelfde weekend plaatsvindt.

Op 25 augustus is in kunsthal KAdE het circustheater van Animal Religion te zien. Animal Religion presenteert allerlei ideeën, van acrobatiek en clownerie tot muziek en dans. Lichamen in ongebruikelijke en extreme knopen. Dansen met losse veters. Een menselijke lamp, hoog opgehangen. Elektronische muziekcomposities, intense klassieke pianoklanken, krankzinnige percussie en theepotdrummen.

KAdE is met Museumnacht ook startpunt van Cat & Mouse, een vrolijke en energieke performance met hilarische achtervolgingsscènes tussen kat en muis, midden tussen het publiek.

Excentrieke blaasmuziek

Vijftien muzikanten uit Frankrijk, België en de Balkan zullen bij museum Flehite hun liefde voor excentrieke en feestelijke blaasmuziek laten horen. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor Balkan, klezmer en ska. Rondreizende zangeres Lior Shoov zingt betoverend mooi in de sfeervolle entourage van Flehite en begeleidt zichzelf daarbij op de hang, een speciaal bewerkte steeldrum die ze bespeelt met vingers en handen.

In het Mondriaanhuis zet dj Sem de toon. Hij draait vanaf zijn bakfiets met originele draaitafels uit de 40-er jaren, 78 toeren jazz.

Tijdens Museumnacht staat een bezoek aan de lopende tentoonstellingen natuurlijk ook op het programma: hedendaagse kunst uit de Cariben in kunsthal KAdE, landschappen en bosgezichten van Jan Adam Zandleven in museum Flehite en de veelzijdige tentoonstelling Rins & Does (schilderijen, architectuur, meubilair en literatuur) in het Mondriaanhuis.

Chillen met Mondriaan

Bij de voorbereiding van Museumnacht hebben de musea scholieren van het Vathorst college en jongeren van jongerenorganisatie FutureOfFame betrokken. De scholieren hebben voor elk museum een activiteit bedacht. Een aantal jongeren van de FutureOfFame heeft zich daarnaast gebogen over het ontwerp van posters, flyers en de website www.museumnacht033.nl

Voor kunsthal KAdE maakten jongeren een interactief object waar je als bezoeker in mag gaan liggen voor een totaalbeleving.

Voor museum Flehite is een schilderij gemaakt waarin verleden en heden samenkomen. Tijdens Museumnacht kunnen bezoekers plaatsnemen in dit pittoreske stadsgezicht en zich op een foto laten vastleggen.

Voor het Mondriaanhuis bedachten de scholieren een loungehoek waar bezoekers van Museumnacht kunnen wegzakken in rode, gele, blauwe en zwarte kussens, ondertussen genietend van geprojecteerde Mondriaanschilderijen op het plafond.

Kaartverkoop

Kaarten voor een passe-partout zijn verkrijgbaar bij de musea en de VVV en kosten € 7,50. Meer info: www.museumnacht033.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie