‘Bejaarden & begeerte’ in De Kamers

Cultuur

VATHORST - Altijd weer een gezellige maand de maand december. In de donkere dagen voor Kerst heeft De Kamers weer voor elke leeftijd het nodige in petto. Natuurlijk wordt Sinterklaas op feestelijke wijze binnengehaald in Vathorst, met allerlei leuke activiteiten. Maar ook andere bejaarden staan tijdens een wel heel bijzondere voorstelling in De Kamers centraal.

Geïnspireerd door hun eigen opa’s die op hoge leeftijd nog op vrijersvoeten gingen, maakten regisseur Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) de voorstelling ‘Bejaarden & Begeerte’. Maandenlang vroegen zij de ouderen het hemd van hun lijf: “Kan je nog verliefd worden als je tachtig bent? Fladderen de vlinders nog hetzelfde als op je twintigste? Heb je dan eigenlijk nog seks? En hoe reageert de omgeving daarop?”

Kocken & De Man spraken psychologen, verzorgers, activiteitenbegeleiders en pastors, maar vooral ouderen zelf. Met hen werd openhartig gekletst over hun amoureuze leven van lang geleden en over hun passie en aarzeling, verveling en avontuur vandaag de dag. Want ook al wordt het bij jonge mensen toegejuicht en bij ouderen doodgezwegen, bloed kruipt toch wel waar het niet gaan kan.

Al die verhalen van vroeger en nu werden samen een voorstelling vol muziek, film, tekst en hier en daar zelfs een dansje. In elke stad wordt de voorstelling aangepast aan de regionale geschiedenis. Bovendien zingt in elke voorstelling een lokale zanger (70+).

De show is uitsluitend toegankelijk voor 65-plussers óf onder begeleiding van een 65-plusser. Nieuwsgierige jonkies vragen hun grootouders, buren of andere liefhebbende ouderen dus mee uit. Op dinsdag 14 december in de Theaterkamer. De zaal is open om 13:45 uur, de voorstelling begint om 14:00 uur. De toegang bedraagt 12,50 euro.

Alles kids Sint en Kerst

December is de wintermaand. Het begin van deze donkermaand staat in het teken van Sinterklaas, het kinderfeest. De Kamers werkt met zo’n beetje alle partijen in Vathorst samen om kinderactiviteiten rondom Sinterklaas en Kerst te organiseren. De intocht van de Goedheiligman is op zaterdag 27 november tussen 12:00-13:00. Tussen 13:00-15.00 wordt de Sint welkom geheten in Winkelcentrum Vathorst, ook is er een kleurplaatactie. Tussen 16:00-17:00 is er een heuse Sinterklaasshow in het Icoon.

Op vrijdag 3 december wordt vanaf 16.00 uur in De Kamers een Sinterklaasmiddag gehouden met niemand minder dan de presentatrice van het ‘Sinterklaasjournaal’, Dieuwertje Blok. De volgende dag, zaterdag 4 december, wordt tussen 12:00-16:00 de Sinterklaasdag gehouden, ondersteund door een podiumprogramma in Winkelcentrum Vathorst. Tevens worden de winnaars van kleurplaatactie bekendgemaakt. Op woensdag 8 december is er vanaf 15:00 uur de kindervoorstelling ‘Post voor Simon’ (4+) De Kamers.

Kerst en Oud- en Nieuwjaar

Op zaterdag 11 december wordt in Winkelcentrum Vathorst tussen 12:00 en 18:00 een sfeervolle Kerstmarkt gehouden. Woensdag 22 december is er tussen 13:00-20:00 een Kerstfair in de Natuurboerderij. Diezelfde middag, tussen 15:00 en 17:00 uur in de Natuurboerderij en De Kamers ‘Vathorst Bloeit winterfeest. Op woensdag 5 januari 2011 om 14:30 uur kunnen kinderen Nieuwjaarcakejes maken in de Kinderkamer van De Kamers.

advertentie