Feestplezier tijdens Dorpsfeest Hoogland

15 september 2010 om 00:00 Cultuur

Donderdag 16 september

AMERSFOORT - Van donderdag 16 tot en met zondag 19 september vindt het jaarlijkse Dorpsfeest Hoogland plaats in stadspark Schothorst in Amersfoort Noord. Naast kinderactiviteiten, jeugdspelen, paardensport en shows, biedt het Dorpsfeest Hoogland het Dreesfeest voor senioren en feestavonden met optredens van onder andere Jan Smit, 2 Brothers on the 4th Floor, Lasgo en Starkoo.

Op donderdagavond 16 september om 19.00 uur start het Dorpsfeest Hoogland met het beachvolleybal toernooi. ‘s Avonds vanaf 20.30 uur verzorgt het fanfare orkest van St. Caecilia The Seventh Night of Hoogland met medewerking van partyband Sonny’s Inc. en regionale gasten. De feesttent is vanaf 19.30 uur open.

Vrijdag 17 september

Na enthousiaste reacties van vorig jaar, wordt vrijdagmorgen 17 september vanaf 10.30 uur opnieuw het Dreesfeest voor de senioren georganiseerd. Met optredens van De Garderobo’s, Het Hooglands Koor Overland en Zee en een verrassende Hooglandse act. Op vrijdagavond om 20.00 uur treedt Jan Smit op en de muziekband Papa di Grazzi.

Zaterdag 18 september

De Paardensportdag begint zaterdagochtend 18 september om 8.30 uur op het hoofdterrein met tal van dressuur- en springwedstrijden. Daarnaast zijn verschillende shownummers en optredens, waaronder de Shows Fryske Quadrille en Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk.

Jong Hoogland organiseert vanaf 13.00 uur het sportieve evenement Sterrenslag.

En ‘s avond vanaf 20.00 uur zijn er optredens in de feesttent van 2 Brothers on the 4th Floor, Lasgo, Starkoo en DJ Jeroen Post met de Slam! FM on Tour.

Zondag 19 september

Op zondagmorgen 19 september start om 10.45 uur de Saucony Halve van Hoogland (www.halvevanhoogland.nl) met een parcours door Hoogland West. Op het hoofdterrein zijn er ’s middags diverse shows te bewonderen, waaronder een trapeze act van Duosavar, een paardenspektakel van The Thunderguys, een optreden van Planet Jump Rope, een demonstratie biketrial door Patrick Smit en Ridders te paard. ’s Middags staan in de feesttent een optreden van de Junior Eurovisie Songfestivalwinnaar Ralf en feestband Glamourama! op het programma. Jong Hoogland organiseert deze zondag ook de Ben je Wakker Test en de Knockout Show.

Het gehele weekend

Naast alle sportieve activiteiten, feestavonden en shows is er in het weekend van het Dorpsfeest Hoogland nog meer te beleven en te zien zoals het 40 meter hoge reuzenrad. Verder kunnen kinderen ponyrijden, naar de kinderboerderij of spelen op het peuterspeelveld. Of zij kunnen een tattoo laten zetten, hun eigen T-shirt maken.Voor de oudere kinderen biedt de klimmuur van de Koninklijke Landmacht misschien meer een uitdaging. In de Creatieve Straat worden verschillende creatieve workshops gegeven en herleven oude ambachten. Op het Dorpsplein zijn diverse muziekoptredens in de Muziektent.

Toegangskaarten

De vrije verkoop van toegangskaarten voor de feestavonden in de feesttent start op donderdag 9 september 2010. Voor toegang tot de feestavonden geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Toegang tot het evenemententerrein op zaterdag en zondag overdag is voor alle leeftijden en gratis. Kijk voor de voorwaarden, tijden en voorverkoopadressen op www.dorpsfeesthoogland.nl.

Hier vinden belangstellenden ook alle actuele informatie over het complete programma en de aanvangstijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie