‘The Seventh Night of Hoogland’

Cultuur

HOOGLAND - ‘The Seventh Night of Hoogland’ gaat donderdag 16 september om 20.15 uur weer van start. Dit is de openingsavond van het dorpsfeest Hoogland. Deze avond wordt verzorgd door muziekvereniging St. Caecilia. Dirigent Joel Eijssen kijkt reikhalzend uit naar deze avond. Bij de laatste repetitie waren ook de bandleden, Sonny’s Inc., de backing vocals, solisten en dansers aanwezig.

door Gerard Hilhorst

Joel is al een aantal jaren dirigent van het orkest. Hij werd in 1968 geboren in Merselo (Limburg) en begon zijn muzikale ontwikkeling bij de plaatselijke fanfare St. Oda, waar hij nog steeds solobügel speelt. Na zijn muzikale opleiding aan de muziekschool in Venray speelde Joel bügel, trompet en cornet als solist en met verschillende orkesten en bands: van symfonische muziek tot funk en van innoverende moderne dansmuziek tot volksmuziek.

Nu hij aan de vooravond van the Seventh Night of Hoogland staat realiseert hij zich dat het dit keer wel een heel bijzonder concert gaat worden. Het magic number 7 zegt dat ook. Het is voor hem de tweede keer dat hij het orkest met alle andere gasten mag dirigeren. Voor hem is het ook anders dan andere jaren.

Zelf zegt hij hierover: ,,Andere jaren begeleidt het orkest altijd een artiest. Het orkest kan dan alles zo zetten dat de artiest helemaal uit de verf komt. Dit jaar werken we met een band en dat vormt een combo als ritmische basis voor het geheel. De orkestleden moeten nu vanuit een ritmische belevenis en gevoel gaan werken. Het is een heel leerzaam traject voor de orkestleden. Het maakt het wel wat lastiger voor hen. De orkestleden zijn daar, tijdens de vele repetities van de afgelopen zes maanden in gegroeid. De bezoekers aan deze avond zullen dat merken, want er zit beleving en bezieling in de muziek. De timing en de ritmiek zal in het lijf te voelen zijn en doe vooral lekker mee met de muziek. Ik juich het zelfs toe dat de bezoekers mee doen.”

In Magic Number 7 zit het magische getal 7. Joel heeft ook wat met dit getal. Maar voor hem is ook belangrijk dat er een magie, de samenwerking, is tussen het orkest, de band, dans, veejay en deejay. Dit is een totaal presentatie, waar de magie wel van afstraalt. Het thema: Magic Number 7 is daarom heel toepasselijk voor deze avond.

Een van de gasten op deze avond is de band Sonny’s Inc. Deze band is gekozen door de concertcommissie, leden van de muziekvereniging. Bij een van de bijeenkomsten van deze commissie kwamen ze met deze band op de proppen. Ze hadden bij het bijwonen van één van hun optredens een totale beleving aan over gehouden.

Esther van Koot is één van de andere Hooglandse artiesten. Samen met drie andere danseressen zal zij een aantal leuke optredens verzorgen. Zij is iemand die veel van dansen houdt. Het is haar bijna met de paplepel ingegeven. Zij is 18 jaar en doet dit al 14 jaar. Zelf zegt ze: ,,Toen ik begon met lopen vond ik het al leuk!”

u Dit concert is toegankelijk vanaf 16 jaar. De feesttent op het terrein van het Dorpsfeest Hoogland gaat open om 19.30 uur. Het muzikale programma start om 20.15 uur en zal ongeveer 2½ uur duren. De entree is: € 10,00. Meer info op www.dorpsfeesthoogland.nl.

advertentie