Davor Stehlik is een van de meest opvallende jazztalenten van dit moment
Davor Stehlik is een van de meest opvallende jazztalenten van dit moment ZenneZ Records

#newrecordsfriday Davor Stehlik in Miles

27 november 2022 om 11:35 Overig Deel je nieuws

Platenzaak Velvet, platenlabel ZenneZ en muziekclub Miles presenteren elke eerste vrijdag van de maand nieuwe albumreleases ‘live’ aan het Amersfoortse muziekpubliek.  

Vrijdag geldt in de platenindustrie over de hele wereld als dè release-dag voor nieuwe platen. Velvet, ZenneZ en Miles sluiten daarbij aan. Het motto voor dit initiatief is dan ook #NEWRECORDSFRIDAY.  

Vrijdag 2 december presenteert Davor Stehlik zijn nieuwe album. Stehlik (Servië, 1994) leerde al op jonge leeftijd gitaar spelen van zijn vader. Hij volgde muziekonderwijs in Belgrado, ging naar het conservatorium in Wenen voor zijn bachelor en het conservatorium in Amsterdam voor zijn master. Hij maakt deel uit van het Lucas Santana Quintet en The Roaring Cats.

“Hij heeft echt alles in huis: een gouden gitaargeluid, gevoel voor melodie, ritmische finesse en bovendien kan hij nog interessant componeren ook”,  aldus Jazzenzo Magazine.

Bezetting: Davor Stehlik (gitaar), Timothy Banchet (piano), Cas Jiskoot (bas), Tim Hennekes (drums).

Het optreden begint om 20:30 uur (deur open om 20:00) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan. De entree bedraagt slechts 5 Euro. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie