Emeron Lourens aan het pitchen
Emeron Lourens aan het pitchen Foto Hellen van der Maazen

Quick herensoftballers op EK

24 juni 2018 om 14:33 Sport/sport Deel je nieuws

Tsjechië is deze zomer twee keer de plek waar je moet zijn voor de beste Europese heren softballers. De week van 25 juni zijn in Havlivkuv Brod de Europese kampioenschappen herensoftbal (fastpitch) en in de eerste week van september is in Praag de Europacup voor clubteams. 

Quick Amersfoort is op beide toernooien vertegenwoordigd: voor het Nederlandse team komen Quickers Emeron Lourens, Ron Dix en manager Anthohy Hosé uit en als clubteam doet Quick mee aan het Europacup toernooi. Vorig jaar was de club zelf nog de organisator van dit prachtige evenement in Amersfoort. 

Resultaten 

Nederland won vijftien jaar geleden voor het laatst het Europees kampioenschap. Sindsdien maken vooral Tsjechië en Denemarken de dienst uit. Deze twee landen stonden in zes van de laatste 7 toernooien in de finale. De Tsjechische heren softballers wonnen in totaal negen keer de Europese titel en al drie keer op rij sinds 2012. 

Nederland start in poule B met 5 andere landen: Denemarken, Israël, Kroatië, Zweden en Slowakije. Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 25 juni 18.15 uur Slowakije-Nederland 

Dinsdag 26 juni 11.00 uur Nederland-Zweden 

Dinsdag 26 juni 15.45 uur Denemarken-Nederland 

Woensdag 27 juni 16.00 uur Nederland-Kroatië 

Woensdag 27 juni 20.30 uur Israël-Nederland 

Nederland-Italië bij Quick

Softballers van Quick Amersfoort zijn niet alleen in het landenteam van Nederland vertegenwoordigd. In de Italiaanse ploeg speelt namelijk een teamgenoot: Alberto Ostos. Deze nieuwkomer in de Nederlandse competitie is van half Italiaans en half Venezolaanse afkomst. Tijdens de Europacup in Amersfoort afgelopen seizoen ontmoette Alberto een speelster van Quick en is daarom naar Nederland teruggekeerd en ook gebleven. Bij Quick is hij een welkome aanvulling doordat hij op meerdere posities inzetbaar en ook een gevaarlijke slagman is. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie