Wilfred Rietveld, met geel shirt in het midden, met de jongens van het team dat in 2011 promoveerde.
Wilfred Rietveld, met geel shirt in het midden, met de jongens van het team dat in 2011 promoveerde. Jessica Kapelle

CJVV-icoon Wilfred Rietveld zet punt achter carrière

23 juni 2018 om 14:22 Sport/sport Deel je nieuws

Na een carrière van 16 jaar als speler van CJVV 1 heeft Wilfred Rietveld afscheid genomen van zijn teammaatjes. Als 18 jarige jongen debuteerde hij in 2002 in de hoofdmacht van zijn club. Gisteren nam hij te midden van zijn voetbalvrienden afscheid. Op 34 jarige leeftijd vindt hij het welletjes.

 

Met een erehaag van spelers met wie hij samen speelde werd Wilfred Rietveld welkom geheten op het hoofdveld van CJVV. Nadat hij zaterdag tijdens het slotfeest van de club al was toegesproken door voorzitter Peter Coenen, was het gisteren de beurt aan de spelers met wie hij die jaren samen speelde. Het team dat in 2004 promoveerde, het team dat in 2011 promoveerde en het huidige team CJVV 1 speelden elk één helft met het clubicoon in hun midden. Olivier Pilon, afgelopen seizoen speler van Spakenburg, fungeerde als pupil van de week. De topamateur bewaart goede herinneringen aan Wilfred, die ooit in de jeugd zijn trainer was.

 

“Het hoogtepunt van die 16 jaar? Nou dat zijn de promoties van 2004 in Voorthuizen tegen NSC met meer dan 1.000 man langs de lijn en de promotie in 2011 ten kosten van Woudenberg. Het kampioenschap van 2016 rekent de middenvelder niet mee, omdat hij daarin door blessures nauwelijks een aandeel in had. Al die jaren is het kind van de club trouw gebleven aan CJVV. “Eigenlijk heb ik een andere club nooit serieus overwogen. Ik speelde altijd in leuke teams, met veel vriendschappen. Succes met je eigen maatjes vind ik toch leuker dan succes in een vreemde club. Voor mij is voetbal meer dan alleen prestaties op het veld.” Wilfred Rietveld heeft dan wel afscheid genomen van CJVV 1, hij blijft als technisch coördinator jeugdvoetbal verbonden aan de club. Samen met zijn vriend Paul Richard geeft hij vorm aan de jeugdopleiding op zijn sportpark Vermeerkwartier.

Wilfred Rietveld wordt door een erehaag op het veld ontvangen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie