Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Retourboulevard nog voor de kerst open

4 december 2021 om 17:55 Zakelijk

AMERSFOORT Kort voor de kerst opent de Retourboulevard de deuren. ,,Volgens de aannemer kunnen we half december het pand aan de Brabantsestraat in gebruik nemen’’, zei Carin Kampman zaterdag in een interview op Golfbreker Radio. Kampman is een van de oprichters van de Retourboulevard, een winkel met Amersfoortse circulaire ondernemers die van gebruikte spullen nieuwe, hippe producten maken. 

De verbouwing van het pand van 1900 vierkante meter vlakbij de Nieuwe Stad is in volle gang. Als de aannemer klaar is, openen duurzame ondernemers daar hun winkel volgens het shop-in-shop-principe: kleine gespecialiseerde winkels samen onder één dak.

Er komen meubelmakers die oude meubels een nieuw leven geven. Anderen toveren oude boilers om tot lampen. De Retourboulevard biedt ook ruimte aan bedrijven met kleding en met biologische schoonmaakmiddelen. ,,Alle ondernemers voegen iets ambachtelijks toe aan de oude spullen die anders zouden worden weggegooid’’, zegt Kampman. Bovendien komen er werkplaatsen waarin klanten kunnen meekijken en meedoen met de makers. Daarmee wil de Retourboulevard zich onderscheiden van de kringloopwinkels.

De geplande opening van de Retourboulevard valt samen met de komst van het Glazen Huis, het brandpunt van de inzamelingsactie Serious Request van radio 3FM. Die start 18 december aan de overkant, in de Nieuwe Stad. ,,Daardoor hopen we op extra veel klanten in de winkel’’, zei Kampman in het radio-interview.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie